Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

IS: SM-liiga antoi Tapparalle kymmenien tuhansien eurojen sakot koronarikkeestä

Kaksi Tapparan alle 20-vuotiaiden joukkueeseen kuuluvaa pelaajaa harjoitteli Hakametsän kolmoshallissa koronaeristyksen aikana.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Tapparan harjoitukset Hakametsän jäähallissa
Tappara sai SM-liigalta aiemmin sakot koronarikkeestä. Poliisi antoi Tapparan toimihenkilölle sakot yllytyksestä terveydensuojelulain rikkomiseen.Matias Väänänen / Yle

Ilta-Sanomat kertoo (siirryt toiseen palveluun) sisäpiirilähteiden antamiin tietoihin perustuen, että Tappara sai SM-liigalta kymmenien tuhansien eurojen sakon koronarikkomuksestaan. Liiga tai Tappara eivät ole kommentoineet sakon suuruutta julkisuudessa.

Lehden mukaan kyseessä on yksi SM-liigan historian suurimmista sakoista. Ilta-Sanomien lähteiden mukaan liiga oli linjannut jo ennen kauden alkua sanktioesityksestä, jos koronasääntöjä rikotaan. Lehti kertoo, että sakoksi oli suuntaa-antavasti määritelty 75 000 euroa.

Ilta-Sanomien lähteen mukaan Tapparan saama sakko ei kuitenkaan ollut aivan näin suuri.

SM-liigan osakkaat ovat sopineet aiemmin keskenään, ettei annettujen sakkojen suuruuksista kerrota julkisuuteen.

Tappara sai sakon, koska kaksi seuran alle 20-vuotiaiden joukkueeseen kuuluvaa pelaajaa harjoitteli Hakametsän kolmoshallissa koronaeristyksensä aikana. Pelaajien harjoitusten oli mahdollistanut seuran urheilujohtaja Jukka Rautakorpi. Hän sai Tapparalta kirjallisen varoituksen.

Tiistaina kerrottiin, että Tapparan toimihenkilö on saanut poliisilta sakon yllytyksestä terveydensuojelulain rikkomiseen. Rikoskomisario Arto Partasen mukaan kyseessä oli päiväsakko.

– Ihan jonkinmoinen sakko se on, hän kommentoi aiemmin Ylelle.

Samassa yhteydessä kävi ilmi, että kahden koronatartunnan saaneen pelaajan lisäksi samassa harjoitustapahtumassa oli jäällä ollut neljä koronalle altistunutta pelaajaa, joiden olisi pitänyt olla karanteenissa. He olivat harjoitelleet jäällä ennen koronatartunnan saaneita pelaajia.

Lue myös:

Uutta tietoa Tapparan koronakohusta: Epäiltyjä pelaajia olikin luultua enemmän, poliisi antoi sakot Tapparan toimihenkilölle

Tapparalle sakko koronaeristyksen rikkomisesta

Terveystalo sai Tappara-otsikoilla paljon huomiota, mutta sopimus olisi päättynyt nyt keväällä joka tapauksessa

Koronasääntörikkomus liikaa Tapparan yhteistyökumppanille – purki sopimuksen

Tapparalta kovat ukaasit Jukka Rautakorvelle vakavan koronavirheen jälkeen: varoitus ja potkut, jos vastaava jatkuu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat