Hyppää sisältöön

Salibandyvalmentaja yllättyi potkuistaan kesken F-liigan välierien – päätöksen tekivät pelaajat: "Totta kai kritiikkiä on ollut pitkin kautta"

Oululainen Rankat Ankat antoi potkut päävalmentaja Petri Turuselle, kun välieräsarja oli tilanteessa 1–1.

Salibandyseura Rankat Ankat on pelannut F-liigassa seurahistoriansa parhaan kauden. Kuva: Salibandyliitto

Salibandyn naisten F-liigassa pelaava Rankat Ankat kohahdutti torstaina, kun se ilmoitti purkaneensa sopimuksensa päävalmentaja Petri Turusen kanssa kesken välierien.

Poikkeuksellista potkuissa oli ajankohdan lisäksi se, että Rankoilla Ankoilla on takanaan seurahistoriansa tuloksellisesti paras kausi.

Oululaisjoukkuetta noin vuoden valmentanut Turunen ei osannut odottaa, että pesti päättyisi, kun välieräsarja Porvoon Salibandyseuraa vastaan oli tilanteessa 1–1.

– Kyllä se tuli yllätyksenä. Pelaajat tekivät sellaisen päätöksen, jota en pysty muuta kuin kunnioittamaan. Totta kai kritiikkiä on ollut pitkin kautta ja paljon on keskusteltu asioista. Aina oli niistä menty eteenpäin kapteeniston kanssa, mutta nyt ei menty, Turunen kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Keskiviikkona Turunen ei enää ollut vaihtopenkin päässä, kun PSS haki Oulusta 6–1-murskavoiton ja otti välieräsarjassa niskaotteen voitoin 2–1.

Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Ei yksittäistä ylilyöntiä

Rankat Ankat kertoi tiedotteessaan, että potkut johtuivat Turusen ja pelaajien näkemyseroista valmennuksellisissa ja pelillisissä asioissa. Turunen ei osannut avata potkujen syitä tarkemmin.

– Heidän tulkintansa mukaan he pärjäävät paremmin ilman minua. Ei käyty mitään keskustelua etukäteen, vaan tällainen päätös oli tullut pelaajilta. Amatööriurheilusta kun on kyse, valta on pelaajilla. Sen tiesin jo tähän hommaan lähtiessäni.

Joukkueen manageri Jani Laukko ei halunnut kommentoida syitä kauden ollessa vielä kesken. Hänen mukaansa mitään yksittäistä ylilyöntiä tai väärinkäytöstä ei keväällä tapahtunut, vaan päätöksen taustalla ovat pitkään jatkuneet erimielisyydet.

Turunen on kaikesta huolimatta tyytyväinen joukkueen isoon kehitysharppaukseen ja sitoutuneen valmennustiimin yhteistyöhön.

– Pelaajat menivät eteenpäin ja heidän testituloksensa olivat paremmat kuin ikinä. Pelit menivät hyvin, siitä on tullut palautetta, että joukkue on kuin uudestisyntynyt. Siihen olen tyytyväinen, mutta muuten pettynyt kovasti, Turunen kertoi.

Rankkojen Ankkojen kausi on katkolla lauantaina hyvävireisen PSS:n kotiluolassa Porvoossa. Turunen aikoo seurata joukkueen otteita loppuun saakka.

– Intohimo on totta kai vähän laantunut. Mutta on tässä niin paljon töitä tehty, että varmasti katson loputkin pelit, Turunen sanoi.

Lue myös:

Salibandyn yllätyspotkut Oulussa: Naisten liigan välieräjoukkue SS Rankat Ankat näytti ovea päävalmentaja Turuselle

SB-Pro ja PSS voiton päässä naisten salibandyfinaaleista

PSS ja SB-Pro tasoittivat välieräsarjat

Classic avasi F-liigan välierät yllätyksellä – hallitseva mestari hävisi kotikentällään