Hyppää sisältöön

Lasten ja nuorten harrastustoiminta on vapautumassa toukokuussa, Olympiakomiteassa petyttiin aikatauluun –urheilukatsomoihin voi päästä kesäkuussa

Koronarajoitusten alustava purkusuunnitelma julkaistiin perjantaina.

Lasten ja nuorten liikunta ulkotiloissa on vapautumassa toukokuussa. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Hallitus julkaisi perjantaina suunnitelman koronarajoitusten purkamisesta. Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnan avaaminen ei kuulu suunnitelman ensimmäiseen vaiheeseen.

Tällä hetkellä lasten ja nuorten harrastustoimintaa sisä- tai ulkotiloissa voi järjestää vain vuonna 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille.

Lasten ja nuorten on suunnitelman mukaan tarkoitus päästä harrastamaan ulkotiloissa toukokuun aikana. Sisätiloissa harrastaminen on tarkoitus avata myöhemmin.

– Ensimmäisenä avataan ulkotiloissa tapahtuvaa toimintaa. Toukokuun puolella voidaan avata pienemmän tartuntariskin paikkoja, kuten museoita ja kirjastoja. Niiden jälkeen voidaan avata sisätiloja, joiden käytössä tapahtuu enemmän kontakteja, pääministeri Sanna Marin kuvaili tiedotustilaisuudessa.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen olisi toivonut 12–20-vuotiaiden harrastustoiminnan välitöntä vapauttamista. Salosen mukaan urheilun parista on kadonnut "kymmeniä tuhansia lapsia ja nuoria".

– Jos ei nyt pikaisesti päästä vapauttamaan näille toimintaa, ne kumuloituvat ja liikkumattomuuden vaikutukset tulevat pitkällä viiveellä kansantalouden kuormituksina, Salonen kuvailee Yle Urheilulle.

Yleisötilaisuuksia on suunnitelman mukaan tarkoitus avata osallistujarajoituksin kesäkuussa. Näin urheilukatsomoihin voi siis päästä suunnitelman mukaan aikaisintaan tuolloin.

Esimerkiksi Pesäpalloliitto oli aiemmin ilmoittanut, että Superpesiksen pelien pelaaminen tyhjille katsomoille ei tule kysymykseen. Kauden on tarkoitus alkaa toukokuun lopussa.

– Täytyy olla tyytyväinen, että saimme nyt konkretiaa. Tämä mahdollistaa keskustelun pesäpalloväen kanssa. Voimme tehdä päätöksiä uudelleen, jos on tarpeen, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta kertoo Yle Urheilulle.

Koronarajoitusten purkamista koskevan suunnitelman mukaan kesäkuussa on tarkoitus avata myös aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ulkotiloissa. Suunnitelma voi vielä muuttua tautitilanteen mukaan.

Suunnitelma viimeistellään viikon mittaisen lausunto- ja kommenttikierroksen jälkeen.

Lue myös:

.
.