Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

19-vuotias kiekkotähti Anton Lundell oli koronan takia pitkään sivussa – hän ehti jo miettiä, pystyykö pelaamaan keväällä lainkaan: "Se on vakava sairaus"

Anton Lundellin ja koko HIFK:n liigajoukkueen kevät on ollut koronaviruksen värittämä.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jääkiekkoilija Anton Lundell 16.9.2020.
19-vuotias HIFK-sentteri odottaa kevään pudotuspelejä. HIFK on sarjataulukossa toisena. Rauman Lukko on puolestaan varmistunut jo runkosarjan voiton.Kimmo Hiltunen / Yle

HIFK:n Anton Lundell, 19, pelasi perjantaina SM-liigaa yli kahden kuukauden tauon jälkeen.

Lundell debytoi A-maajoukkueessa helmikuun alkupuolella EHT-turnauksessa, josta hän sai mukaansa koronaviruksen. Sen jälkeen maaliskuussa HIFK:n joukkue joutui koronatartunnan takia karanteeniin ja pelit peruttiin. Tässä vaiheessa Lundell oli oman eristyksensä käynyt ja tervehtynyt omasta taudistaan. Hän aloitti harjoittelun yksin.

– Varsinkin alussa päivät menivät hyvin hitaasti ja tosi rauhassa. Kun sen tsemppasin ja pääsin treenaamaan, olen ollut täynnä virtaa. On ollut mukavaa päästä treenaamaan ja urheilemaan jäälle, kertaa nuori kiekkotähti erikoista kevättään.

Lundellin saama koronavirustartunta ei ollut oireiltaan rajuimmasta päästä, mutta fyysisen rasituksen lisäksi sairastumisessa on aina mukana henkinen puoli. Tartunta toi mieleen ajatuksia siitä, että oma kausi voi hyvinkin olla ohi. Kiekkoilija yritti kuitenkin uskoa siihen, että hän palaa jäälle vielä tänä keväänä.

– Luotin siihen, että sairaus loppuu ja parannun hyvin siitä. Sairauksien kanssa ei voi ottaa riskejä. Se on vakava sairaus, josta ei vielä edes tiedetä paljoa, Lundell pohtii.

– Heti, kun sain luvan lääkäreiltä, aloin treenata normaalisti. On ollut aika hyvä pätkä ja luottavainen fiilis.

HIFK:n joukkue oli 14 vuorokauden karanteenissa koronavirustartunnasta johtuneiden altistumisten takia 27. maaliskuuta asti. Karanteenin aikana joukkueen jäsenet testattiin neljä kertaa ja joukkueessa ilmeni useita jatkotartuntoja. Tie on ollut pitkä, mutta vihdoin perjantaina HIFK palasi kaukaloon, kun se kohtasi Pelicansin. Lauantaina joukkueet kohtaavat uudestaan.

Lundell odottaakin, että joukkueen koettelemukset olisivat jo ohi ja että se saisi ehjiä harjoituksia alle sekä tietenkin sitä, että kevään pudotuspelit alkavat.

– Kun jätkät tulivat hallille karanteenin jälkeen, kaikki olivat aika innoissaan, ihan kuin olisi ollut ensimmäinen koulupäivä, kuvailee Lundell ensimmäisiä kohtaamisia joukkueen kesken.

– Pelit ovat aina pelejä. On hyvä saada niitä alle, että saa pelifiiliksen ja olemme valmiina, kun playoffit alkavat.

Hyökkääjä haluaa päättää kauden mestaruuteen ja Leijona-paitaan

Pelivalmiudesta keskushyökkääjä Lundell ei voinut sanoa tietenkään vielä mitään ennen ensimmäistä Pelicans-ottelua. Hän epäili, että vauhti liigakaukalossa tulisi jokaisen pelaajan kropalle varmasti yllätyksenä. Lundell odottikin ensimmäisiä vaihtojaan ja sitä, että pelien edetessä omaa tasoaan pystyy nostamaan.

Kevään pudostuspeleistä lähdetään hakemaan kirkkainta mahdollista.

– Se on meidän tavoitteemme. Ei tule helppoa, sieltä tulee vastaan kovia joukkueita, jotka ovat pelanneet hyvin. Uskomme siihen, että olemme valmiita, kun tosipelit alkavat.

HIFK on juhlinut Suomen mestaruutta viimeksi kymmenen vuotta sitten.

Anton Lundell jublar.
Anton Lundell kantoi alkukaudesta HIFK:n kultakypärää. Hän on tehnyt 25 ottelussa tehot 16+9=25.Matti Raivio/All Over Press

Päävalmentaja Jarno Pikkaraisen aikakausi HIFK:n penkin takana päättyy tähän kauteen. Lundell sanoo, että myös sen takia HIFK haluaa kruunata kauden mestaruudella.

– Haluamme aika isosti voittaa Pikelle mestaruuden ja varsinkin seuralle. Pike on iso osa meidän matkaamme ja ollut tärkeä hahmo.

Viime vuoden NHL-varaustilaisuudessa Florida Panthersiin numerolla 12 varattu Lundell toivoo, että kun SM-liigakausi on pelattu, tämän kevään jääkiekkokauden huipentaisi vielä Leijona-paita ja MM-kisat.

– Olisi iso kunnia päästä MM-kisoihin. Se vaatii, että antaa kaikkensa ja pelaa hyvin, EHT-turnauksessa maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Lundell sanoo.

Vuodenvaihteessa Lundell toimi Nuorten Leijonien kapteenina, kun joukkue voitti MM-pronssia Edmontonissa.

SM-liigan lauantaista ottelukierrosta seurataan Yle Puheen Jääkiekkokierroksella. Lähetys alkaa kello 15, jolloin kiekko putoaa jäähän Tampereen paikalliskamppailussa. Illan muut pelit alkavat kello 17. Lähetystä voit kuunnella tästä.

Lue myös:

Pitkältä tauolta peleihin palannut HIFK juhli kotivoittoa Pelicansista

Koronan runtelema HIFK palaa viimeinkin liigajäille – "Näyttää siltä, että saadaan täysi kokoonpano"

HIFK ei jatka kauttaan vielä tiistaina Kärppiä vastaan

Koronasta toipuva Pekka Virta palasi Lukon pukukoppiin – "Vointini paranee koko ajan"

Pekka Virta vietti koronan takia 48 päivää sairaalassa, joista 27 teholla – pääsi vihdoin kotiin: "Herätys omasta sängystä ei ollutkaan aprillia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat