Hyppää sisältöön

Riski kannatti! Futsalmiehet nappasivat riemukkaan voiton Montenegrosta – Juhana Jyrkiäinen laukoi viime hetkillä Suomen lähemmäs EM-kisapaikkaa

Suomi löi Montenegron Podgoricassa 2–1. Katso maalikooste kuvaa klikkaamalla!

Suomelle dramaattinen voitto Montenegrosta
Suomelle dramaattinen voitto Montenegrosta

Suomen miesten futsalmaajoukkue otti riemukkaan 2–1-voiton Montenegrosta EM-karsintaottelussa Podgoricassa ja kohensi rutkasti asemiaan EM-karsintalohkossa.

Montenegro siirtyi avausjaksolla johtoon ensimmäisestä paikastaan rangaistuspotkusta. Eldin Corovicin laukaus viuhui verkkoon ohi Suomen maalilla olleen Kasper Kankaan.

Tasoitus syntyi heti seuraavasta tilanteesta. Jarmo Junno otti kulmapotkun haltuun jalkapohjallaan ja ampui vasempaan alakulmaan.

Tasatilanteessa edettiin aina ottelun viime hetkille asti. Suomen päävalmentaja Mico Martic otti riskin ja päätti pelata viimeiset minuutit lentävällä maalivahdilla. Panu Autio ja Miika Hosio pelasivat pallon maltilla maalin eteen Juhana Jyrkiäiselle, joka ratkaisi voiton ajassa 39.39.

– Aika tiukille se meni. Sanoisin, että nämä olivat ansaitut pisteet. Meillä oli valtavasti tekopaikkoja. Nyt se Jyrkiäinen niittasi sen ja pelasi kyllä loistavan peli. Oli tänään meidän tärkein jätkä, Junno kehui joukkuekaveriaan.

EM-karsintalohkon ykköspaikan on jo varmistanut Italia. Kakkospaikka ja kisalippu ensi vuoden EM-kisoihin ratkeaa tiistaina Vantaalla, kun tasapisteissä olevat Suomi ja Belgia kohtaavat. Voitto riittää Suomelle suoraan kisapaikkaan. Kuusi parasta lohkokakkosta etenee suoraan kisoihin, loput kaksi jatkokarsintaan.

– Saamme kotiin Vantaalle suuren finaalin. Se on aivan mahtava homma ja huikea porkkana, Junno sanoi.

Juttua päivitetty kello 21.13: Täsmennetty tietoa Belgia-ottelun panoksista.

Päivitetty kello 21.38: Lisätty kommentteja.

Lue myös: