Classic nousi voittoon kahden maalin takaa ja tarrasi salibandyn miesten Suomen mestaruuteen

Classic johtaa finaalisarjaa 3–0. Mestaruus on katkolla tamperelaisille sunnuntaina.

F-liiga (miehet)
Mikko Leikkanen ja Ville Lastikka
Classicin maalintekijä Mikko Leikkanen (takana) ja Ville Lastikka juhlivat 4–3 voittomaalia.Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Tamperelainen Classic on voiton päässä salibandyn miesten F-liigan mestaruudesta. Classic otti kolmannen voittonsa loppuottelusarjassa, kun se kukisti kotiareenallaan espoolaisen Oilersin 5–3.

Oilers aloitti ottelun pirteällä jalalla, minkä ansiosta se teki finaalisarjan ensimmäisen avaus- ja johtomaalinsa Casper Sfitznerin laukauksesta. 2–0-osuman iski Tuomas Iiskola.

Oilers johti ottelua maalein 2–0 ja 3–2, mutta Classic tuli tasoihin toisessa erässä. Päätöserässä voiton sinetöivät Mikko Leikkanen ja Oskari Heikkilä.

Classicin kirissä ison roolin ottanut liigan maalitykki Sami Johansson teki kaksi maalia ja syötti yhden. Maajoukkuepelaajalta ei jäänyt huomaamatta, että Oilers esitti kolmannessa finaalissa parastaan.

– Oli kyllä selkeästi tiukempi peli. Oilers tuli pallolla paljon paremmin kuin parissa edellisessä pelissä. Jouduttiin tekemään puolustuspäässä tosi paljon enemmän hommia. Kovaa kamppailua. Saatiin tiivistettyä puolustusta loppua kohti, Johansson kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.

Viides peräkkäinen mestaruus on katkolla Classicille sunnuntaina Espoossa pelattavassa neljännessä loppuottelussa.

– Katkaisupeli ei ikinä ole helppo. Emme saa haihatella tulevaisuuteen, vaan pitää keskittyä jokaiseen vaihtoon. Jos alkaa miettiä jotain muuta, tulee äkkiä vaikeaa, Johansson pohti.

Lue myös:

Classic jyräsi Oilersin myös toisessa finaalikohtaamisessa – "Vähän kaivataan leveämpiä hartioita, että pelejä voidaan voittaa"

Classicin Johansson murjoi Oilersin loppuotteluavauksessa – "Kaukalossa isät vastaan pojat"

Espoon Oilers haluaa takaisin mestariksi 15 vuoden tauon jälkeen, mutta esteenä on Classicin "maailman paras ykköskenttä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat