Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Chicago menetti johtonsa Atlantaa vastaan – LaVine heitti ennätykselliset 50 pistettä: "Hänellä oli uskomaton ensimmäinen puolikas"

Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin kolmen ottelun voittoputki katkesi Atlantassa 108–120-tappiolla.

NBA
Zach LaVine nousemassa korille.
Chicago Bulls hävisi Zach LaVinen huippupisteistä huolimatta.Scott Cunningham/NBAE via Getty Images

Koripalloliiga NBA:ssa Chicago Bulls menetti kahden jakson jälkeen johtonsa ja joutui antautumaan isäntäjoukkue Atlanta Hawksille lukemin 108–120. Chicago oli voittanut kolme edellistä otteluaan.

Bullsin Zach LaVine heitti ottelussa 50 pistettä, joista 39 pelin ensimmäisellä puoliskolla. Kyseessä oli LaVinen uran ennätyspisteet. Hänen edellinen ennätyksensä oli helmikuulta, jolloin LaVine tykitti 46 pistettä New Orleansia vastaan.

Toisella jaksolla LaVine teki Bullsille 25 pistettä putkeen.

– Pääsin vain rytmiin. Kolmoseni alkoivat pudota ja sitten aloin päästä korille. Yritin päästä vapaaheittoviivalle toisen neljänneksen lopulla, koska olin niin hiton väsynyt. Tarvitsin pienen tauon, LaVine sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Atlanta yritti vartioida LaVinea tarkasti.

– Hänellä oli uskomaton ensimmäinen puolikas. Olimme aggressiivisempia häntä vastaan ja yritimme saada pallon pois hänen käsistään, Atlantan Danilo Gallinari kertoi AP:n mukaan.

20 viime vuoden aikana (siirryt toiseen palveluun) LaVinen lisäksi vain Kobe Bryant ja Klay Thompson ovat tehneet vähintään 39 pistettä ensimmäisellä puolikkaalla. Phoenix Sunsin Jamal Crawford onnistui tekemään 39 pistettä toisella puolikkaalla kaksi vuotta sitten.

LaVine on myös Michael Jordanin jälkeen ensimmäinen Chicagon pelaaja, joka tekee vähintään 30 pistettä ensimmäisellä puolikkaalla. Jordan teki huippupisteensä helmikuussa 1997 Portlandia vastaan.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Chicagon Nikola Vucevic ylsi jälleen tupla-tuplaan tekemällä 25 pistettä ja ottamalla kymmenen levypalloa. Lauri Markkanen teki viisi pistettä ja otti viisi levypalloa. Peliaikaa Markkanen sai noin 27 minuuttia.

"Sitä haluaa pelata mahdollisimman paljon"

Bullsin valmentaja Billy Donovan kertoo NBC Sportin perjantaina julkaistussa artikkelissa (siirryt toiseen palveluun), kuinka arvostaa Markkasta ja myös hieman syrjässä ollutta Coby Whitea. Media kirjoittaa, että molemmat ovat siirtyneet ydinpelaajiksi keskeisten aloituspelaajien rooleista.

– Uskon yhä, että he ovat tärkeä osa joukkuettamme, Donovan sanoi.

Markkanen sanoo medialle, että kaikkien on tehtävä uhrauksia.

– Kilpailullisena tyyppinä sitä haluaa pelata mahdollisimman paljon. Mutta en voi kontrolloida sitä, joten hyväksyn roolini ja teen kaikkeni saamillani peliminuuteilla, Markkanen sanoi.

Muokattu 10.4.2021 kello 7.17: Lisätty kappale, jossa Donovanin ja Markkasen kommentit.

Lue myös:

Kommentti: Bullsin avauksesta pudotettu Lauri Markkanen romahti keskeisestä rakennuspalikasta vaihtopelaajaksi – suomalaisen NBA-tulevaisuus on mysteeri

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat