Hyppää sisältöön

Rose säilytti täpärästi johtonsa Augustan Masters-turnauksessa – Johnson putosi yllättäen jatkokierroksilta: "En putannut kovin kummoisesti"

Justin Rosen johto kaventui golfin US Mastersissa. Jatkokierroksilta putosi useita kovia nimiä.

Dustin Johnsonin putti ei kulkenut Augustassa. Kuva: Jared C. Tilton/Getty Images

Englantilaisgolfari Justin Rose säilytti täpärästi johtonsa Yhdysvaltain Augustassa pelattavan US Masters- turnauksen toisen kierroksen jälkeen.

Rose käytti toiseen kierrokseen parin mukaiset 72 lyöntiä. Etuysillä englantilainen löi neljä bogia ja yhden birdien. Takaysillä hän paransi menoaan lyöden kolme birdietä.

Johtoasemaan kantoi avauspäivän tulos seitsemän alle parin. Rose onnistui selvittämään ensimmäisen kierroksen vain 65 lyönnillä.

Rose johtaa toisen kierroksen jälkeen yhdellä lyönnillä Yhdysvaltojen Brian Harmania ja Will Zalatorisia.

Jatkokierroksilta putosi maailmanlistan ykkösnimi, Yhdysvaltain Dustin Johnson.

Jo yhdysvaltalaisen avauskierros oli hankala. Hän lähti toiselle kierrokselle jaetulta sijalta 30, kun ensimmäiseltä kisapäivältä tulokseksi jäi kaksi yli ihannetuloksen.

Perjantaina Johnson käytti kierrokseen 75 lyöntiä. Tuloskorttiin kirjattiin yksi tuplabogi, kuusi bogia ja viisi birdietä. Hän karsiutui jatkosta yhteistuloksella +5. Jatkoon olisi tarvittu kaksi lyöntiä parempi tulos.

– Tykkään tästä golfkentästä. Minusta pelasin todella hyvin, mutta en putannut kovin kummoisesti. Aika simppeliä, hän kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kahden kierroksen aikana Johnson tarvitsi kuudella reiällä kolme puttia.

– Niin ei voi vain käydä. Eivät avauksetkaan kovin hyviä olleet, mutta en toisaalta joutunut pahoihin paikkoihin. Kolmen putin griinit tappoivat minut. Jos kolmen putin reiät otetaan pois, tulokseni olisi -1. Siitä tuli ero, hän sanoi.

Johnson voitti viime vuonna US Mastersin. Lisäksi hän on voittanut Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen vuonna 2016.

Kilpailusta putosi myös muita kovia nimiä, kuten Brooks Koepka tuloksella +5 ja Rory McIlroy tuloksella +6.

Masters on ensimmäinen kauden neljästä arvoturnauksesta. Kilpailussa ei ole mukana suomalaisia. Kolmas kierros alkaa lauantaina iltapäivällä Suomen aikaa.

Lue myös: