Suora

  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

HPK:n ei kannata vielä vaihtaa kesälomavaihteelle – koronakaranteenit voivat periaatteessa tuoda uusia joukkueita liigan pudotuspeleihin

Pudotuspelit aloitetaan kymmenellä joukkueella. Jos joku joukkue joutuu karanteeniin ennen playoffien alkua, uusi joukkue nostetaan tilalle.

Jääkiekon miesten SM-liiga
HPK, Miro Ruokonen, Santtu Hakanen, Harri Kainulainen and Valtteri Jeskanen
Voisiko HPK:lle tulla vielä juhlimisen aihetta täläl kaudella?AOP

Jääkiekon SM-liigan runkosarja päättyy tiistaina ja pudotuspelijoukkueet ovat periaatteessa selvillä. Koronavirusaikana kaikki on kuitenkin mahdollista. Jos joku joukkue joutuu karanteeniin ennen pudotuspelien alkua, viivan alta nostetaan uusi joukkue mukaan.

– Aloitamme playoffit kymmenellä joukkueella. Jos vaikka neljä joukkuetta joutuisi pois, sieltä voisi päästä vielä vaikka kuka mukaan, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä vahvisti.

Ensimmäisenä paikkaa on kärkkymässä HPK, joten Hämeenlinnassa ei kannata heti tiistain ottelun jälkeen siirtyä lomatunnelmiin.

Paikkoja täytetään alhaalta ylöspäin. Jos joukkue sijoilta 1–6 joutuu karanteeniin, seitsemäs joukkue nousee suoraan puolivälieriin ja HPK ottaa paikan playoffsien 1. kierroksella.

Sen jälkeen kun pudotuspelit ovat alkaneet, niihin ei enää voi nousta mukaan. Jos pudotuspelien aikana joukkue ei pysty asettamaan otteluun kokoonpanoa, sen katsotaan hävinneen ottelu. Jos joukkueen karanteeni kestää pidempään, se häviää myös ottelusarjan.

Pudotuspelien 1. kierros alkaa torstaina 15. huhtikuuta.

Lue myös:

Suomi-sarjasta korona-avuksi KHL-Jokereihin ja altavastaajan riveissä SM-liigan pudotuspeleihin – Sportin luottohyökkääjä kuvastaa yllätysvalmiin joukkueen menestysreseptiä

Pitkältä tauolta peleihin palannut HIFK juhli kotivoittoa Pelicansista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat