Hyppää sisältöön

KuPS ja HJK etenivät Suomen cupin finaaliin Olympiastadionille

Kuopiolaiset ovat pelanneet cupin finaalissa viimeksi vuonna 2013. Vastaan asettuu toukokuussa HJK.

HJK:n Lucas Lingman ja Interin Matias Ojala kaksinkamppailussa. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig

KuPS ja HJK pelaavat jalkapallon miesten Suomen cupin loppuottelussa. Lauantaina pelatuissa välierissä KuPS löi Hongan 2–1 ja HJK Interin 4–0.

Helsingissä HJK antoi myrskyvaroituksen kunnostaan kaksi viikkoa ennen Veikkausliigan kauden alkua. Filip Valencic ja David Browne osuivat molemmat kertaalleen jo ensimmäisen vartin aikana. Roope Riski teki kolmannen maalin rangaistuspotkusta ja Atomu Tanaka pääsi nautiskelemaan neljännen maalin edestä.

– Meiltä loksahtivat palat kohdalleen. Inter ei ollut cupissa päästänyt maaliakaan, kyllä heilläkin on laadukas ja hyvin valmennettu nippu. Tänään ei nähty parasta Interiä, Roope Riski mietiskeli.

KuPSin sankari Kuopiossa oli 21-vuotias hyökkääjä Santeri Haarala, joka viimeisteli 2–1-voittomaalin.

Ratkaisumaalin Haarala puski aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Talven otteluissa hyviä otteita esittäneen Haaralan maalin pohjusti tarkalla keskityksellä Daniel Carrillo.

– Pääsin hyvällä liikkeellä tulemaan tilanteeseen pakin sokeasta kulmasta, Haarala kertasi.

KuPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta Honka kuittasi Janis Ikaunieksin johtomaalin vain neljä minuuttia myöhemmin Niklas Pyyhtiän toimesta. Espoolaiset pääsivät paremmin peliin mukaan ottelun toisella 45-minuuttisella. Honka ei saanut kuitenkaan vaarallisia maalintekopaikkoja aikaiseksi.

– Ehkä toisella puoliajalla annoimme pallon Hongalle. Puolustimme kuitenkin tosi hyvin, Haarala sanoi.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara myönsi KuPSin olleen askeleen edellä.

– KuPS oli tuon verran parempi. Meillä ei vire yleisesti ollut tarpeeksi hyvä. Silti joukkue taisteli, Vasara kommentoi.

KuPS pelasi viimeksi cup-finaalissa 2013, jolloin se hävisi RoPSille 1-2. Loppuottelu on määrä pelata 8. toukokuuta Helsingin Olympiastadionilla.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 20.10: Lisätty tiedot HJK–Inter-ottelusta.

Lue myös:

Tehokas Leeds tyrmistytti Manchester Cityn vajaalla – Liverpool sai vihdoin synkän kotipeliputkensa poikki