Suora

  • Uinnin EM alkuerät

SM-liigan pudotuspelit alkavat tavalla, joka ei kulisseissa tyydytä – asiantuntija kummeksuu liigan päätöstä: "Huono signaali"

Yle Urheilun asiantuntija Juha Juujärvi toivoi pudotuspelien avauskierrokselle erilaista peliformaattia.

Jääkiekon miesten SM-liiga
sport hpk
Vaasan Sport aloittaa pudotuspelit ensi torstaina. Sebastian Stålbergilla kuvassa vastassa HPK:n Ossi Ikonen.AOP / Tomi Jokela

Jääkiekon SM-liigan runkosarja pelataan päätökseen tiistaina. Neljän joukkueen pelit jatkuvat jo torstaina pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Runkosarjan sijoille 7–10 päätyneet joukkueet pelaavat poikkeuksellisesti kahden ottelun sarjan, jonka yhteismaalit ratkaisevat voittajan.

Yle Urheilun asiantuntijan Juha Juujärven mukaan kulisseissa on ilmennyt tyytymättömyyttä SM-liigan valitsemasta peliformaatista ensimmäiselle kierrokselle. Vastaavalla tavalla on viime vuosina pelattu Mestarien liigan eli CHL:n pudotuspelejä.

– Näissä päätöksissä pitäisi aina huomioida urheilullisuus. On huono signaali, että ensimmäinen kierros pelataan tällä niin sanotulla CHL-systeemillä. Olisin toivonut, että kenttää olisi kuunneltu enemmän. Valmentajilta on tullut selkeä viesti, mitä he haluavat, Juujärvi sanoi Urheiluruudussa lauantaina.

Juujärvi nosti esiin vaihtoehtoisen pelisysteemin, joka ei olisi lisännyt otteluiden määrää.

– Otteluita olisi voinut pelata kaksi, ja jos kahden ottelun jälkeen voitot olisivat olleet tasan, olisi pelattu jatkoerä. Se olisi ollut playoff-henkisempi tapa pelata kuin maaliero. Nythän käytönnössä pelataan kuuden erän ottelu, jossa yhteismaalit ratkaisevat, Juujärvi mietti.

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä vahvisti lauantaina, että pudotuspelit aloitetaan kaikissa tapauksissa kymmenellä joukkueella. Jos jokin joukkueista joutuu karanteeniin, nostetaan mukaan uusi joukkue sarjataulukon perusteella. Ensimmäisenä tyrkyllä varajoukkueeksi olisi täten HPK.

– Kyllä he joutuvat torstaihin asti sen katsomaan, tuleeko vielä käsky pelaamaan. Levin-reissulle ei ole mitään asiaa, Juujärvi totesi.

Runkosarjan lopulliset sijoitukset määräytyvät pistekeskiarvon mukaan. Kun kahdeksan ottelua on vielä pelaamatta, paikan puolivälierissä ovat jo varmistaneet Lukko, HIFK ja TPS. Ensimmäisellä kierroksella pudotuspeliurakkansa aloittaa varmasti Sport. Ilveksellä, KalPalla ja KooKoolla on vielä mahdollisuus nousta kiinni suoraan puolivälieräpaikkaan.

Juha Juujärvi ja Antti Sahlström keskustelemassa Urheiluruudun studiossa.

Lue myös:

HPK:n ei kannata vielä vaihtaa kesälomavaihteelle – koronakaranteenit voivat periaatteessa tuoda uusia joukkueita liigan pudotuspeleihin

Tappara, Kärpät ja Pelicans etulyöntiasemasta jääkiekkoliigan tuolileikin loppuhuipennukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat