Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Filip Lindberg torjui joukkueensa Yhdysvaltain yliopistomestaruuteen nollapelillä – oli vähällä jäädä ulos kokoonpanosta

Lindbergin edustama UMass kaatoi finaalissa St. Cloud Staten lukemin 5–0.

jääkiekko
Filip Lindberg tuulettaa villisti mestaruuspokaalin kanssa. Taustalla joukkuekaverit taputtavat.
Filip Lindberg voitti ensimmäisen mestaruutensa Yhdysvalloissa.Gregory Shamus/Getty Images

Suomalaismaalivahti Filip Lindberg, 22, pääsi tuulettamaan mestaruutta, kun hänen edustamansa UMass voitti Yhdysvaltain yliopistosarjan, NCAA:n mestaruuden.

UMass kaatoi finaalissa St. Cloud Staten lukemin 5–0. Lindberg torjui ottelussa 25 kertaa ja pelasi NCAA-uransa neljännen nollapelin.

– Saimme homman hoidettu, olen todella onnellinen, Lindberg kommentoi The Berkshire Eagle -lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Massachusettsin yliopiston joukkue UMass yltää mestaruuteen.

Hopealle jääneessä St. Cloud Staten joukkueessa suomalaisista pelaavat hyökkääjät Jami Krannila ja Veeti Miettinen. Espoossa viime kaudella pelannut Miettinen osui ottelussa ylärimaan.

UMass pelasi torstaina välieränsä vajaalla kokoonpanolla (siirryt toiseen palveluun), sillä muutama pelaaja oli sivussa turnauksen koronavirussääntöjen takia. Myös Lindberg kuului tähän ryhmään. UMass venyi kuitenkin 3–2-jatkoaikavoittoon kaksi edellistä mestaruutta voittaneesta Minnesota-Duluthista ja varmisti finaalipaikkansa.

Lindberg katsoi välieräottelua, vaikkei päässyt pelaamaan.

– Se oli erikoista vain istua ja katsoa peliä, kun olisin halunnut olla maalilla ja auttaa joukkuetta, mutta se ei ollut mahdollista. Siinä ei kirjaimellisesti voinut muuta kuin katsella. Olin aika hermostunut ja piti lähteä kävelylle, hän sanoi lehdelle.

Lindbergillä on ollut mainio kausi Yhdysvalloissa. Hän on saanut torjuntavastuuta 14 ottelussa, joista UMass on voittanut yhdeksän. Suomalaisen torjuntaprosentti tältä kaudelta on 94,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,33.

UMassin jääkiekkojoukkue halailee jäällä ja juhlii NCAA:n mestaruutta.
UMass murskasi St. Cloud Staten finaalissa. Gregory Shamus/Getty Images

Aiemmin urallaan Lindbeg on voittanut alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2019. Hän torjui tuolloin joukkueen kakkosvahtina yhden ottelun, josta Lindbergille kirjattiin nollapeli.

Lindberg ylsi myös Suomen mestaruuteen Bluesin alle 16-vuotiaiden joukkueessa ja kahteen SM-hopeaan Bluesin alle 18-vuotiaiden joukkueessa.

Minnesota Wild varasi Lindbergin vuoden 2019 varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella. Hän ei ole tehnyt NHL-sopimusta seuran kanssa.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Muokattu 11.4.2021 kello 9.30: Lisätty Lindbergin kommentit ja muokattu otsikkoa.

Lue myös:

Nuori suomalaiskiekkoilija teki jo neljä vuotta sitten Yhdysvalloissa shokeeraavan havainnon: "Normaaliuden maalitolpat ovat siirtyneet radikaalimpaan suuntaan"

SM-liigaan vyöryi nuoria lahjakkuuksia Pohjois-Amerikasta, mutta joillekin ovi on lukossa – ilman pelipaikkaa oleva suomalainen huippulupaus odottaa unelmaansa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat