Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Katso tallenne: Helmarit mittaa Itävallan pelivireen harjoitusottelussa – Anna Westerlund rikkoo maajoukkueen ennätyksen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa Itävallan harjoitusottelussa. Katso suoraa lähetystä kello 21.25 alkaen!

Helmarit
helmarit

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue pelaa ensimmäisen ottelunsa sitten helmikuun riemukkaan EM-karsinnan loppuhuipennuksen. Vastassa on Itävalta ja pelipaikkana Ritzing.

Helmarien tapaan myös Itävalta pääsi mukaan kesällä 2022 Englannissa pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Edellisen kerran maat kohtasivat MM-karsintaottelussa yksyllä 2018. Tuolloin Itävalta otti murskaavan voiton 4–1-lukemin.

Suomen konkaripuolustaja Anna Westerlund pelaa uransa 131. A-maaottelunsa. Hän nousee yksin kaikkien aikojen eniten naisten maaotteluita pelanneeksi pelaajaksi. Laura Österberg Kalmari pelasi mittavalla urallaan 130 maaottelua.

Suoraa lähetystä ottelusta voi katsoa Areenassa kello 21.25 alkaen ja jälkilähetystä TV2:ssa kello 22.50. Ottelun selostaa Matti Härkönen, asiantuntijana toimii FC Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Suomen avauskokoonpano:

23 Tinja-Riikka Korpela
2 Elli Pikkujämsä
3 Tuija Hyyrynen
4 Ria Öling
5 Emma Koivisto
7 Adelina Engman
10 Emmi Alanen
16 Anna Westerlund
17 Sanni Franssi
18 Linda Sällström
20 Eveliina Summanen

Lue myös:

Anna Signeul on luonut Helmareille yksinkertaisen ja raa'an tavan voittaa – "Tulee fiilis, että haluaa antaa enemmän kuin jaksaisi"

Helmarien ajatukset ovat jo MM-karsintojen lohkoarvonnoissa – yhtä joukkuetta Linda Sällström ei halua vastustajakseen: "Olen kyllästynyt pelaamaan Espanjaa vastaan"

Iina Salmi lähti kotimaan tähtenä ulkomaille, oppi maailman supertähdeltä ja odottaa kärsivällisesti läpimurtoa Helmareissa – "Olen valmis siihen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat