Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Jarmo Kekäläisellä on käynnissä kovan luokan tyhjennysmyynti – Joonas Korpisalo paljastaa, mitä Columbuksen pelaajat ajattelevat tilanteesta

Columbuksen suomalainen GM Jarmo Kekäläinen on myynyt joukkueesta kovia nimiä, ja suomalaisvahti Joonas Korpisalo voi olla seuraavana listalla.

NHL
Joonas Korpisalo
Joonas Korpisalo on torjunut kiekkoja tällä kaudella 89,9 prosentin varmuudella. Getty Images

Columbuksessa paikallisen Blue Jacketsin kotihallin oven saranat ovat olleet viime vuosina kovilla. Pelaajia on tullut ja mennyt tahdilla, joka hakee NHL:stä viime vuosien osalta vertaistaan – eikä loppua näy. Heikkoa kautta pelaavan joukkueen suomalais-GM Jarmo Kekäläinen on nimittäin aloittanut pajatson tyhjennyksen näyttävin siirroin viime päivien aikana.

– Täällä tuntuu olevan kaikki ale-korissa, joukkueen suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo naurahtaa Yle Urheilulle.

Ale-kori ei välttämättä ole oikea termi, eikä Korpisalo termiä myyntihinnan näkökulmasta varmasti käyttänytkään, sillä Kekäläinen on hankkinut seuralle parissa päivässä jo kaksi ykköskierroksen varausvuoroa. Yhtä kaikki käynnissä on kovan luokan tyhjennysmyynti.

Lähteneet pelaajat ovat olleet suoraan joukkueen kovasta ytimestä. Torontoon kaupattu kapteeni Nick Foligno oli pelannut seurassa yhdeksän ja Tampaan siirretty luottopuolustaja David Savard kymmenen vuotta. Riley Nash kaupattiin jo aiemmin Folignon tapaan Torontoon.

Vaikka jokainen pelaaja ymmärtää NHL-liiketoiminnan kovan luonteen, ydinpelaajien kauppaaminen ei ole koskaan muille pelaajille miellyttävä prosessi. Kollektiivinen stressireaktio siirtotakarajan alla etenkin Columbuksen tilanteessa olevassa joukkueessa on väistämätöntä.

– Kyllä tässä hieman erikoisen tunnelman aistii. Jengi miettii, että kukahan lähtee seuraavaksi, Korpisalo sanoo.

– Muutama iso palanen lähti menemään. Siinä meni hyviä johtavia pelaajia jäällä ja kopissa. Hyviä tyyppejä ja hienoja ihmisiä. Onhan se aina vähän surullista, kun ydinryhmän porukkaa kaupataan pois. Harmillista, että näin täytyy käydä. Itse en ole ollut aiemmin tällaisessa tilanteessa.

patrik lain
Myös Patrik Laine on siirtohuhujen kohteena.Getty Images

Columbuksen tyhjennysmyyntiin oman mausteensa tuo syöksykierteen nopeus. Alle kaksi vuotta sitten joukkue pudotti pudotuspelien avauskierroksella runkosarjan ylivoimaiseen tyyliin voittaneen Tampan suoraan neljässä ottelussa. Menneen kesän pudotuspelikuplassa Columbus taisteli jälleen erinomaisesti, jälleen Tampaa vastaan.

Nyt nosteesta ei ole tietoakaan.

– Onhan tämä erikoista, kun miettii, että eihän siitä Tampan pudottamisesta ole kuin hetki. Viime kesänä kuplassa näytimme kaikille, että olemme valmiita menemään miten pitkälle tahansa. Ja nyt myydään kundeja pois, onhan tässä raju ero.

Pelin henki on silti Korpisalolla hyvin tiedossa.

– Ei pelaajat täällä mitään tunteettomia robotteja ole. Kaupatuilla jätkillä on perhettä, lapsia ja muuta. Mutta tämä on osa tätä hommaa ja kaikkeen täytyy olla valmiina. Onhan tästä ennenkin lähtenyt porukkaa, sille ei mahda mitään. Eikä me mitään luovutettu olla, tässä on paljon pelejä jäljellä, Korpisalo huomauttaa.

Korpisalo vai Elvis?

Saattaa olla, ettei Kekäläinen ole vielä sanonut käsillä olevan siirtorajan puitteissa viimeistä sanaansa. Tässä kohdassa kuvaan astuu myös Korpisalo itse. Columbuksella on riveissään kaksi laadukasta nuorta maalivahtia, Korpisalo sekä latvialainen Elvis Merzlikins, eikä seura pysty pitämään molempia.

Kaksikosta kummankin sopimus kattaa vielä tulevan kauden, mutta silti Columbus saattaa luopua toisesta vahvistaakseen joukkuetta jostakin muualta. Etenkin Korpisalolla Columbus voisi saada vastineeksi hyvänkin pelaajan. Pakottavaa tarvetta kaupan tekemiseen juuri nyt ei ole, mutta aihe on pysynyt mediassa sitkeästi esillä.

Korpisalo kieltää jyrkästi ottaneensa painetta siirtospekulaatioista.

– Tiedostan tilanteen, mutta en ole kyllä sitä miettinyt juurikaan. En ole stressannut tällaisilla asioilla päätäni, sillä minun tehtävä on ainoastaan mennä jäälle ja ottaa kiekkoa kiinni. Ainoa, mitä voin itse tehdä, on iskeä askissa parasta pöytään joka päivä. Se, että nimi pyörii huhuissa, kuuluu tähän hommaan. Jos jotakin tulee, niin sitten tulee.

Kuudetta kauttaan Columbusta edustava Korpisalo sanoo muutenkin pitävänsä työn tiukasti pois kotioloista.

– En lue mitään sivustoja, missä näitä juttuja kirjoitellaan. Olen pyrkinyt myös sosiaalisesta mediasta pysymään erossa. Kun menen hallille, keskityn lätkään ja lähtiessäni jätän jääkiekon sinne. Haluan erottaa jääkiekon ja muun elämän. En ole mikään kauhea hokiniilo, että jaksaisin lukea netistä jotakin siirtohuhuja, Korpisalo nauraa.

joonas korpisalo
Joonas Korpisalo ei omien sanojensa mukaan murehdi siirtohuhuja.Getty Images

Pelit jatkuu

Ympärillä olevasta pyörremyrksystä huolimatta Columbus pelaa jälleen tiistaina kotikaukalossaan Chicagoa vastaan. Yhdeksän pisteen takamatka pudotuspeliviivaan on edelleen otettavissa kiinni, joten ammatin bisnespuolta ei ole aikaa jäädä murehtimaan.

– Edelleen sanon, ettei tässä mitään pyyhettä olla kehään heitetty. Pelejä on jäljellä ja hyvin täytyy pelata tapahtui ympärillä mitä tahansa, Korpisalo naulaa lopuksi.

Päivitetty kello 17.24: Muokattu, että kahdella Columbus-maalivahdilla on vuosi sopimusta jäljellä.

Lue myös:

Vaihtaako Patrik Laine jälleen seuraa? Yle Urheilu listasi NHL:n siirtotakarajan kuumimmat suomalaisnimet – nämä pelaajat saattavat vaihtaa maisemaa

Laine osui kuukauden kuivan kauden jälkeen, mutta maali ei riittänyt voittoon – Matthews vankisti maalipörssin kärkipaikkaansa hattutempulla

Roope Hintz vietti kahden pisteen iltaa – Juuse Saroksen torjunnat liikaa voittomaalikilpailussa

Hieno startti NHL-uralle! Arttu Ruotsalainen täräytti maalin heti toisessa ottelussaan – jumbojoukkue Buffalo nousi loppuhetkillä voittoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat