Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Suomi taistelee jatkopaikasta e-jalkapallossa – katso suorana!

Jatkokarsintapaikan saavuttaminen vaatii Suomen e-jalkapallomaajoukkueelta tasonnostoa.

Pro Evolution Soccer
Teemu Pukki eFootball PES 2020 -pelissä.

Suomen e-jalkapallomaajoukkue pelaa maanantai-iltana eEURO 2021 -karsinnoissa jatkopaikasta.

E-Huuhkajien karsintataival kohti Pro Evolution Soccer -videopelillä pelattavia e-jalkapallon EM-kisoja ei käynnistynyt toivotulla tavalla maaliskuussa pelatulla karsintojen ensimmäisellä ottelukierroksella. Suomen e-jalkapallomaajoukkue hävisi avauskierroksen ottelunsa Espanjaa, Pohjois-Makedoniaa ja Ukrainaa vastaan ja onnistui voittamaan ainoastaan lohkojumbo Viron.

Neljän pelatun ottelun jälkeen Suomi pitää A-lohkossa nelossijaa kolmella pisteellään. Lohkovoittajalle on luvassa suora paikka jatkopeleihin, lohkokakkoselle puolestaan jatkokarsintaan. Lohkovoitto on karannut Suomen ulottumattomiin, mutta paikka jatkokarsintaan on vielä mahdollista lunastaa, mikäli lohkon muut ottelut päättyvät e-Huuhkajien kannalta suotuisasti.

eEURO 2021 -karsintalohkojen tilanne.
Suomi on ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen A-alkulohkossa neljäntenä. Lohkovoittaja etenee suoraan jatkoon ja lohkokakkonen jatkokarsintaan.UEFA

Kisapaikan saavuttaminen vaatii maanantai-iltana hyviä suorituksia Suomen e-jalkapallomaajoukkueen Raoul "Raoul-PES" Söderlundilta, Joona "jookoi" Koivulalta ja Jussi "grillsmak" Aallolta. Joukkueen kapteeni Raoul Söderlund suhtautuu Suomen jatkopaikkatoiveisiin varovaisen optimistisesti.

– Jos pystymme kaatamaan Espanjan, niin kaikki on mahdollista. Lohkomme on todella kova, mutta ensimmäisen ottelukierroksen perusteella kaikki joukkueet ovat täysin voitettavissa nappionnistumisilla, Söderlund totesi Palloliiton tiedotteessa.

Puhtaalla pelillä A-lohkon kärjessä jatkava Espanja asettuu Suomea vastaan maanantai-illan avausottelussa kello 18:00. Illan huipentaa mahdollisesti lohkon kakkossijan ja samalla jatkopaikan ratkaiseva ottelu Ukrainaa vastaan kello 22:00.

Yle näyttää Suomen eEURO 2021 -karsintaottelut suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle E-urheilun Twitch.tv-kanavalla (siirryt toiseen palveluun). Otteluiden selostuksesta vastaavat Arttu "Olvari" Hämäläinen ja Santeri "thepixelmullet" Vänttinen.

eEURO 2021 -karsinnat, 12.4.

18:00 Suomi – Espanja
19:00 Pohjois-Makedonia – Suomi
20:00 Viro – Suomi
22:00 Suomi – Ukraina

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat