Hyppää sisältöön

Koposen unelmailta piti Reggianan toiveet pudotuspelipaikasta elossa – "Alkaa vanha mies päästä kuntoon"

Petteri Koponen oli pitelemätön, kun hän heitti 26 pistettä Reggianan voitossa.

Kuva: Getty images

Petteri Koponen oli tulikuumana, kun hän upotti sunnuntai-iltana 26 pistettä Reggianan voittaessa Varesen 95-77 (46-38). Koponen upotti kolmen pisteen heittonsa 8/12 ja antoi ohessa myös kahdeksan syöttöä.

– Alkaa vanha mies päästä kuntoon näköjään. Tuollaisen pelin jälkeen koris maistuu niin itselle kuin joukkueelle hyvältä. Vaikeamman pelin jälkeen koripallo ei välttämättä ole ihan aina niin kivaa, naurahtaa Koponen.

– Meillä vaihtui valmentaja, ja olemme treenanneet viimeiset viikot mielestäni kovaa ja hyvin. Uusi valmentaja on tehnyt ainakin selkeästi selväksi, mitä halutaan hyökkäys- ja puolustuspäässä. Veikkaan, että nämä olivat myös avaimia Varese-voitossa, Koponen totesi.

Pääpaino välttää sarjapudotus

Koponen, 32, kehuu auliisti uutta valmentajaa, joka on selkeyttänyt omalla panoksellaan niin suomalaisen kuin myös muiden Reggiana-pelaajien pelaamista.

– Uuden luotsin johdolla olemme treenanneet fiksuja asioita, joista olen todella tykännyt. Valmentajalla on vahvoja näkemyksiä koriksesta. Vaikka olen pelannut paljon Euroopan kentillä, niin olen oppinut häneltä uusia juttuja. Sen lisäksi sain heti peleissä luottoa, vaikka en ehkä ollut vielä heti kaikkien niiden peliminuuttien kunnossa.

Koposen joukkueella on runkosarjassa jäljellä kolme ottelua. Voittamalla loput ottelut sillä on pieni mahdollisuus vielä jopa kahdeksan parhaan pudotuspeleihin. Toisaalta 14:ntenä oleva Reggiana on lähempänä sarjapudotusta.

– Vaikeata on ollut, sillä pelaajat ja valmennus ovat aika lailla vaihtuneet. Nyt ollaan kuitenkin löytämässä sitä omaa juttuamme. Ensi viikolla on taas tosi tärkeä peli Cantua (putoajan paikalla olevaa seuraa) vastaan. Pääpaino on nyt, ettei tiputa sarjaporrasta alemmaksi.

Mikään ei ole Italiassa muuttunut

Koponen aloitti ammattilaisuransa Italiassa ja ympyrä on myös sulketumassa samassa maassa. Koronatilanteen takia perusasioista ei voi nauttia myöskään Italiassa silla tavalla kuin ennen.

– Olen aiemminkin sanonut, ettei täällä ole mikään muuttunut kymmenessä vuodessa. Hallit ovat edelleen aika vanhoja, vessoissa on edelleen reiät maassa, ruoka on yhä todella hyvää ja ihmiset todella mukavia. Aika yksinkertaista elämä kuitenkin on koronan vuoksi.

Koponen myöntää, että kokeneen miehen kroppa oli kovilla pitkän pelaamattomuuden - tässä tapauksessa noin 10 kuukauden ajanjakson - jäjiltä.

– Näillä kilometreillä pelikuntoon pääseminen ei ole enää niin helppoa ja paikkoihin on välillä sattunut. Se on kyllä ottanut aikaa. Joka viikko on silti tuntunut aina vähän paremmalta. Kova luotto on ollut koko ajan, että kunto löytyy.

Lue myös