Suora

  • Uinnin EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärpät kaatoi Tapparan ja tarrasi puolivälierien kotietuun

Jääkiekkoliigan kierroksen ainoassa ottelussa Kärpät kukisti vieraissa Tapparan 4-1.

urheilu
Kärppien Radek Koblizek juhlii maalia
Kärppien Radek Koblizek juhlii maaliaLehtikuva

Voitto oli Liigassa Kärppien ensimmäinen Tapparasta kahteen vuoteen ja kahteen kuukauteen.

Voitosta huolimatta Kärppien sijoitus kuuden parhaan joukossa eli suora puolivälieräpaikka ei ole varma. Päävalmentaja Mikko Mannerin joukkueen täytyy saada tiistainakin ainakin kahden pisteen voitto Tapparasta, jos Pelicans voittaa Jukurit runkosarjan päätöskierroksella vieraissa.

Kapteeni Mika Pyörälä oli pudotuspelien kotiedussa kiinni olevan Kärppien tehokkain kolmella syöttöpisteellä. Maaleja hänellä on edelleen 199 eli rajapyykin saavuttamiseen on jäljellä vielä yksi mahdollisuus.

– Se mies tunnetaan siitä, ettei tuollaiset rajat paljon merkitse. Pelissä oli suuret panokset ja tiistaina ne ovat edelleen sitä, sitä on urheilu parhaimmillaan, Manner sanoi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola haastoi Kärppien Juhamatti Aaltosen tekemän 1–3-maalin toisen erän puolivälissä.

– Ennen kiekon menoa maaliin Pyörälän maila osuu (Christian) Heljangon räpylään. Tulkintakysymys, olisi voitu hylätäkin. Mutta yhtä kaikki, tiistaina tarvitaan kolmen pisteen voitto ja mikäs sen hienompaa kuin että viimeisessä pelissä on isot panokset, Tapola ennakoi tiistain kohtaamista.

Pistekeskiarvon jälkeen seuraavat kriteerit runkosarjasijoituksia ratkottaessa ovat kolmen pisteen voittojen keskiarvo, maaliero ja tehtyjen maalien keskiarvo.

Vierasvoitollaan Kärpät ohitti sarjassa Tapparan ja nousi neljänneksi. Runkosarjan neljä ensimmäistä joukkuetta saavat pudotuspelien puolivälieriin kotiedun.

Runkosarja päättyy seitsemän ottelun kierroksella tiistaina.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat