Suora

  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

Bundesliigassa valmentavat Iisalon veljekset jättävät seuran kauden jälkeen – huhut pääsivät ulos ennen aikojaan: "Vaikeutti joukkueen keskittymistä"

Crailsheimin päävalmentajan Tuomas Iisalon uusi työnantaja ei ole vielä tiedossa, vaikka tarjouksia muualta on jo tullut.

urheilu
Tuomas Iisalo, Joonas Iisalo ja Juho Kailio
Crailsheimin suomalaisvalmentajat Tuomas Iisalo (vas.), Joonas Iisalo ja Juho Kailio.AOP

Saksan koripallon Bundesliigassa pelaavaa Crailsheim Merlinsia valmentavat suomalaisveljekset Tuomas ja Joonas Iisalo eivät jatka seurassa ensi kaudella.

Crailsheimin päävalmentajana vuodesta 2016 valmentanut Tuomas Iisalo kertoo käyneensä keskusteluja seuran kanssa jo alkuvuodesta. Maaliskuussa seurajohto vaati jo päätöstä jatkosta, mutta Iisalo ei senhetkisillä tiedoillaan ollut halukas sitoutumaan joukkueeseen ensi kaudeksi.

Iisalon mukaan epäselvää oli Bundesliigan pienimpiin kuuluvan seuran ensi kauden budjetti, joukkueessa jatkavat pelaajat sekä mahdollisten eurokilpailujen tilanne.

– En kokenut, että saan riittävästi tietoa päätöksen tekemiseen. He sitten oikeutetusti alkoivat kartoittamaan muita vaihtoehtoja. Nyt sitten päädyimme julkistamaan tämän, koska huhut ovat päässeet viime viikolla ulos ja vaikeuttaneet joukkueen keskittymistä päätyöhön eli mahdollisimman hyvän menestyksen saavuttamiseen vielä tällä kaudella, Tuomas Iisalo kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Crailsheim tiedotti tiistaina (siirryt toiseen palveluun), että seuran päävalmentajaksi ensi kaudelle on nimetty Sebastian Gleim, joka on tällä kaudella valmentanut Bundesliigaseura Fraport Skylinersia.

Suomalaiskolmikon yhteystyö sujuu

Bundesliigassa viidentenä oleva Crailsheim on jo varmistanut pudotuspelipaikan, vaikka runkosarja päättyy vasta toukokuun alussa. Se on voittanut tällä kaudella 19 ja hävinnyt yhdeksän ottelua.

Päävalmentaja Tuomas Iisalon mukaan kaksi vuotta kestänyt yhteistyö Joonas-veljen ja täksi kaudeksi valmennustiimiin liittyneen Juho Kailion kanssa on ollut saumatonta.

– Ollaan onnistuttu erinomaisesti, yhteistyö Joonaksen kanssa on sujunut hyvin. Täydennämme valmentajina ja henkilöinä toisiamme. Juho on tuonut päivittäiseen työhön merkittävän elementin ja ottanut vastuuta vastustajan skouttaamisesta ja pelaajien henkilökohtaisesta kehittämisestä, Tuomas Iisalo kertoo.

Iisalo pitää mahdollisena, että koko suomalaiskolmikko valmentaa yhdessä ensi kaudellakin. Töitäkin on jo tarjottu, mutta Iisalo haluaa vielä kuitenkin keskittyä tähän kauteen ja pian koittaviin pudotuspeleihin.

Crailsheim on kauden hyvästä menestyksestään huolimatta haastavassa tilanteessa. Joukkueen kahden huippupelaajan kausi on loukkaantumisen vuoksi ohi ja kolmaskin vahvistus on sivussa vamman takia. Kaiken lisäksi runkosarjan viimeisten viikkojen ohjelma on Iisalon mukaan haastava.

– Vastaan tulee varmaan joka tapauksessa joku joukkue sijoilta 1–4 ja ne ovat kyllä kaikki kivikovia ja täysin eri budjetin joukkueita kuin me. Tärkeää olisi saada pidettyä pakka kasassa ja pelaajat terveinä, mutta silti pystyä harjoittelemaan niin, että kehitytään pudotuspelejä kohti, Tuomas Iisalo toteaa.

Lue myös:

Seitsemän tunnin bussimatkoja ilman taukoja ja lasten kotiopettamista – Tuomas Iisalon sensaatiojoukkue hurjassa lennossa vaikeuksista huolimatta

Tuomas Iisalo jatkosopimukseen luotsaamansa saksalaisseuran kanssa – myös Joonas-veli jatkaa valmennustiimissä

Tuomas Iisalon yllättäjäjoukkueen saumat satumaiseen kauden päätökseen sulivat: sarjan pienimmän budjetin joukkue menetti avainpelaajansa koronatauolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat