Suora

  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

Yllätyskäänne – Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Norrgård palaa Ruotsin huoltotiimiin: "Tiedän, että viihdyn Ruotsin joukkueessa"

Martin Norrgårdin ja Suomen hiihtoliiton sopimuksen purkamisesta kerrottiin eilen.

urheilu
Martin Norrgårdin ensimmäiset arvokisat Suomen huoltopäällikkönä ovat sujuneet vahvasti.
Esa Fills / Yle

Suomen maastohiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Martin Norrgård palaa Ruotsin maajoukkueen huoltomieheksi. Ruotsin hiihtoliitto tiedotti asiasta tänään (siirryt toiseen palveluun).

Norrgård toimi Suomen huoltopäällikkönä päättyneen kauden ajan, mutta eilen uutisoitiin, että osapuolet ovat purkaneet työsuhteen yhteisellä sopimuksella.

Norrgårdin palkkauksesta Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäälliköksi kerrottiin viime vuonna juuri ennen kesäkuun alkua. Tuolloin sopimuksen kerrottiin jatkuvan Pekingin olympialaisiin saakka. Sopimus myös sisälsi option vuoden 2023 arvokisoista.

Norrgård kuului Ruotsin huoltotiimiin kaudella 2019–20.

– Tuntuu hienolta palata takaisin. Minulla on monia hyviä ystäviä Ruotsissa ja tykkäsin todella olla mukana Ruotsin joukkueessa viime kerralla, Norrgård sanoi Ruotsin liiton tiedotteessa.

Päättyneen kauden aikana Ruotsin huoltopäällikkö Petter Myhlback piti säännöllisesti yhteyttä Norrgårdiin.

Yle Urheilun haastattelussa Norrgård kommentoi työpaikan vaihdon taustoja. Norrgårdin kommenteista kuuluu, että huoltotiimien työskentelytavoissa on eroja.

– En avaa tarkemmin, miksi sopimus Hiihtoliiton kanssa purettiin. Tämä sopii minulle paremmin. Tiedän, että viihdyn Ruotsin joukkueessa. Ei tarvinnut harkita kauaa.

– En sanoisi, että Ruotsissa tehdään asiat paremmin, mutta se sopii minulle paremmin. Siellä ylläpidetään tiimityöskentelyä ja avointa keskustelukulttuuria.

Norrgårdin mukaan hänellä ei ole ollut ongelmia Suomen maajoukkuehiihtäjien kanssa.

Lue myös:

Hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö vaihtuu yllättäen – Norrgård ei jatka Pekingiin

Miksi hyvää tulosta takonut huoltopäällikkö jättää Suomen hiihtomaajoukkueen vain yhden kauden jälkeen? Näin Martin Norrgård kommentoi lähtöään

Sami Jauhojärvi uskoo, että hiihtomaajoukkueen huoltopäälliköksi on tulijoita, vaikka paikka on tuulinen ja niskassa ovat "koko kansan paineet"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat