Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Vankeustuomion saaneen Järvisen olympiavalintaan selvyyttä ensi viikolla – "Tätä on turha venyttää"

Olympiakomiteaa ei voi syyttää vitkastelusta, kun se pyrkii tekemään ratkaisun Tokion kesäkisoihin Suomelle purjehduksessa maapaikan hankkineen Janne Järvisen kisavalinnasta.

urheilu
Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat varmistaneet Suomelle neljännen purjehduksen maapaikan Tokion kesäolympialaisiin. Kurtbay ja Järvinen toivat Suomelle maapaikan nacra 17 -luokassa, jonka olympiakarsinta järjestettiin Lanzarotella. Päiväämätön arkistokuva.
Lehtikuva

Janne Järvinen tuomittiin viime viikolla Helsingin käräjäoikeudessa kahden ja puolen vuoden vankeuteen laajassa Katiska-huumevyyhdissä. Hänet tuomittiin törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Järvinen on päättänyt valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

Järvinen varmisti maaliskuun lopussa Sinem Kurtbayn kanssa Nacra 17 -luokassa Suomelle Tokion kisojen maapaikan. Kurtbay ei liity rikosjuttuun.

Olympiakomitea joutuu ottamaan kantaa Järvisen kisavalintaan.

– Tapauksen oikeuskäsittely menee omia latujaan. Se ei liity meihin millään tavalla, joten en osaa oikeusprosessin aikataulusta sanoa. Olympiavalinnoista tullaan päättämään hyvinkin pian, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoi.

Seuraava valintapäivä on ensi viikon tiistaina, jolloin Olympiakomitean hallitus kokoontuu. Sitä seuraavaan päivään mennessä Järvisen tapauksesta pitäisi olla lisätietoa.

Pian pois päiväjärjestyksestä

Koska Järviselle käräjäoikeudessa annettu tuomio ei ole lainvoimainen, hänen juridinen asemansa tekee Olympiakomitean valintatyöstä vaikeaa.

– Koska tapauksessa ei muuttuvia tekijöitä hirveästi ole, niin vaikka veisimme sen (olympiavalinnan) kesäkuun lopulle, todennäköisesti tietoa ei ole käytössä nykyistä enempää. Siksi tätä on turha venyttää, Lehtimäki perusteli.

Hän haluaisi valintatapaus Järvisen pois Olympiakomitean päiväjärjestyksestä ensi viikolla.

– En OK:n hallituksen puolesta voi asioita ennakoida, mutta esittävänä tahona tulen esittämään, että saataisiin tapaus selväksi, Lehtimäki sanoi.

Lue myös

Urheiluasiantuntijat perkasivat hiihtotalven – kausi sisälsi iloja ja herätti kysymysmerkkejä: "Paljastaa totuuden, mikä on hiihdon tila tällä hetkellä"

Oikeus jakoi Katiska-huumejutussa jopa 200 vuotta vankeusrangaistuksia – tämä odottaa nyt vankeuteen tuomittuja

KOK:n jäsen Sari Essayah: Japanin viranomaiset voisivat halutessaan estää rikoksesta tuomitun urheilijan pääsyn Tokion olympialaisiin

Urheiluoikeuden professori pitää Janne Järvisen tapausta poikkeuksellisena Suomen urheiluhistoriassa: "Tässä puhutaan varsin vakavista rikoksista"

Lajiliitto ei vielä tiedä kuinka toimia olympiaprojektin rahoittaneen Janne Järvisen tapauksessa: "Jos tästä tulee lainvoimainen tuomio, niin eihän tämä mitenkään sovi meidän arvoihin"

Katiska-huumevyyhdissä vankeustuomion saanut purjehtija Janne Järvinen on rahoittanut olympiaprojektin – huippu-urheilupomo ei tyrmää Järvisen osallistumista Tokioon

Olympiapaikan purjehtineelle Janne Järviselle kahden ja puolen vuoden vankeustuomio Katiska-huumevyyhdissä

Oikeus: Katiska-jutun päätekijöille yli 10 vuoden tuomiot – Niko Ranta-ahon yllätystunnustus lievensi rangaistusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat