Hyppää sisältöön

Tuomareille uusia työkaluja Liigan pudotuspeleihin – tiettyjä rangaistustilanteita voidaan tarkastaa videolta

Tiettyjä jäähyyn johtaneita tilanteita voi tarkastaa videolta, mutta joukkueet eivät voi vaatia sitä.

Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekkoliigan tuomaristot voivat kevään pudotuspeleissä tarkastaa maalitilanteiden lisäksi myös määrättyjä rangaistustilanteita. Liiga kertoi uudesta työkaluvalikoimasta pudotuspelien avauspäivänä torstaina.

– Tuomaristo voi halutessaan tarkastaa tuomitun viiden minuutin tai korkeasta mailasta annetun 2+2 minuutin rangaistuksen videolta. Tarkastuksessa tuomaristo voi muuttaa rangaistuksen syytä, lyhentää mutta ei pidentää sen pituutta tai kumota rangaistuksen kokonaan, Liigan verkkosivuilla muotoiltiin.

Tarkastuksia voi tehdä varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla, mutta joukkue tai valmentaja ei voi vaatia tarkastamista.

– Tuomarit ja tilannehuoneen päävideotuomarit ottavat kantaa tarkastettavaan rangaistukseen, Liiga painotti.

Liiga täsmensi myös otteluiden lopun ja jatkoajan sääntöjä.

– Varsinaisen peliajan kahdella viimeisellä minuutilla ovat voimassa jatkoajan säännöt tahallisen väärän vaihdon, tahallisen maalin siirron ja kahden miehen alivoimalla turhan mailan mittauspyynnön osalta. Kaikissa näissä tilanteissa tuomitaan rangaistuslaukaus.

Lue myös:

Näin pienet asiat ratkaisevat SM-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella – asiantuntija perkaa lähtökohdat

Kärppien päävalmentajalta suorapuheinen tilitys vuoristoratamaisesta kaudesta – "Olen saanut kokea jo ne kaikista pahimmat häpeän ja riittämättömyyden tunteet"