Hyppää sisältöön

Kouvojen pelaajalle 16 kuukauden toimintakielto dopingrikkeestä – "Valitettava esimerkkitapaus, joka alleviivaa urheilijan vastuuta"

SUEKin näkemyksen mukaan pelaaja ei ole syyllistynyt tahalliseen dopingrikkomukseen.

Kuva: Tomi Hänninen

Miesten Korisliigassa Kouvoja edustanut Jacoby Armstrong sai 16 kuukauden toimintakiellon dopingrikkeen takia. Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tiedotteen mukaan hänen 4. marraskuuta viime vuonna antamansa näyte sisälsi amfetamiinia. Urheilija sai tiedon 23 päivää myöhemmin ja on ollut väliaikaisessa toimintakiellossa siitä lähtien.

– SUEKin näkemyksen mukaan Armstrong ei syyllistynyt tahalliseen dopingrikkomukseen. Urheilija on uskottavasti selvittänyt, mistä kielletty aine on hänen elimistöönsä tullut. Hän ei ole hyötynyt kielletyn lääkeaineen käytöstä, jonka puolesta puhuu se, että hän sai erivapauden siihen myöhemmin. Armstrong on myös ilmoittanut dopingtestitilanteessa käyttämänsä lääkityksen, SUEKin tiedotteessa muotoiltiin.

Kuudentoista kuukauden toimintakiellosta vähennetään väliaikaisen toimintakiellon aika. Armstrongin toimintakielto päättyy 26.3.2022.

– Tämä on valitettava esimerkkitapaus, joka alleviivaa urheilijan vastuuta. Urheilija on itse vastuussa siitä, mitä aineita hänen elimistöönsä päätyy sekä tarvitsemiensa lääkkeiden erivapauden hakemisesta, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kertoi liiton verkkosivuilla.

Liiton mukaan Armstrong ei ole pelannut Suomessa 4. marraskuuta jälkeen.

Korjaus klo 15.40: Urheilija sai tiedon 23 päivää, ei 13 päivää myöhemmin.

Lue myös: