Hyppää sisältöön

Salon Vilppaan hurja heittopeli ensimmäisellä puoliajalla oli liikaa hallitsevalle mestarille Korisliigan avausfinaalissa

Salon Vilpas päihitti miesten Korisliigan ensimmäisessä finaaliottelussa vieraissa Kauhajoen Karhu Basketin 96-89.

Salon Vilppaan Teemu Rannikko (vas.) ja Kauhajoen Karhu Basketin Collin Malcolm Kuva: Lehtikuva

Vierailija Vilpas oli ottelussa kuskin paikalla alusta alkaen, ja puoliaikatauolle joukkueet menivät tilanteessa 44–59. Loppua kohden Kauhajoki alkoi kuitenkin saada aikaan pientä nousua, mutta tuo nousu jäi vajaaksi.

Kentän tilastokuningas oli Vilppaan korinalusjyrä Jeremiah Wood. Hän keräsi nimiinsä 23 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Välieräsarjassa loistanut Aatu Kivimäki upotti 12 pistettä ja tarjosi yhdeksän syöttöä.

Tehokkaan illan vietti myös kaksikko Teemu Rannikko ja Mikko Koivisto. Rannikolla pistetili jäi vaisuksi – viiteen – mutta hän johti peliä kahdeksan koriin johtavan syötön arvoisesti. Koivisto puolestaan osui kaaren takaa viisi kertaa yhdeksästä ja keräsi yhteensä 19 pistettä.

– Sain muutamassa heitossa vähän enemmän tilaa kuin viime sarjassa, ja nyt ne menivät sisään. Saimme heittopelimme ansiosta ensimmäisellä puoliskolla kaulaa. Toisella puoliajalla menimme enemmän korin alle, eikä tullut yhtä paljon pisteitä sieltä, kommentoi Koivisto.

Kauhajoen puolella vireessä oli erityisesti Okko Järvi, joka osui puolet kahdeksasta kaukoheittoyrityksestään ja keräsi yhteensä 23 pistettä. Hänen seuranaan tilastojen kärjessä hääräsi joukkuetoveri Collin Malcolm, joka pussitti 21 pistettä ja kaappasi kahdeksan levypalloa.

Mestariksi yltää neljällä voitolla. Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina Salossa.

Lue myös

.
.