Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilves ja Kärpät tarrasivat kiinni puolivälieräpaikkoihin

Vaasan Sportin ja Kouvolan KooKoon miesten jääkiekkoliigan pudotuspelien avausottelut päättyivät pettymykseen.

urheilu
KooKoon Joni Tuulola (vas.) ja Ilveksen Eemeli Suomi
KooKoon Joni Tuulola (vas.) ja Ilveksen Eemeli Suomi kamppailevat kiekostaLehtikuva

Vierasjoukkue Kärppien pelaajien yhteenlaskettuja pudotuspeliotteluita oli satakunta enemmän kuin Sportilla, ja osin siksi Sport hävisi ensimmäisen ottelun 2–4 (0-1, 0-2, 2-1).

Pelaajien otteista näki, että pudotuspelejä pelataan. Ei Liigassakaan turhaa tilaa kentällä ole, mutta nyt tilaa oli vieläkin vähemmän.

Kärppien kaksi ensimmäistä maalia merkittiin Jussi Jokiselle ja Juhamatti Aaltoselle. Ainakin niiden maalien perusteella voidaan sanoa, että kokemus oli ratkaisevassa osassa. Samoin oli Sportin laita, sillä molemmat maalit teki lähes sadan pudotuspelin kokemuksella Janne Keränen. Cody Kunyk ja Otto Karvinen olivat loput oululaisten maalintekijät.

KooKoolla tahmea ilta, Ilves raapi eroa

Toisessa illan kamppailussa Ilves tehoili KooKoon nurin 4–1 (2-0,1-1,1-0). Kouvolalaisjoukkue voitti laukaukset 69–36, mutta jääkiekko on loppupeleissä maalintekopeli. Victor Brattström torjui 15 kiekkoa ja hävisi maalivahtien välisessä mittelössä 36 laukausta torjuneelle Ilveksen Eetu Mäkiniemelle.

KooKoon pelaajat sortuivat vastustajaa enemmän henkilökohtaisiin virheisiin. Joona Ikonen ja Kalle Maalahti veivät tamperelaisjoukkueen kahden maalin karkumatkalle avauserässä. Maalahden ylivoimaosuma syntyi todella komean koko kentän kuljetuksen päätteeksi.

Toisen erän alussa Eetu Päkkilä vei vieraat 3–0-johtoon vedolla, joka yllätti helposti Brattströmin. KooKoo kavensi toisessa erässä Vilmos Gallon ylivoimaosumalla. Eemeli Suomen päätöserän alivoimamaali vei Ilveksen turvalliseen johtoon.

Ottelupareista edetään puolivälieriin kahden pelin yhteismaalien perusteella. Ratkaisuottelut pelataan huomenna perjantaina Kärppien ja Ilveksen kotihalleissa. Puolivälieriin etenivät suoraan runkosarjasijoituksilla Lukko, HIFK, TPS, Tappara, KalPa ja Pelicans.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat