Hyppää sisältöön

Jukka Ahvenjärvi on JYPin uusi päävalmentaja

Jukka Ahvenjärvellä on paljon valmentajakokemusta, mutta hän ei ole aikaisemmin toiminut SM-liigajoukkueen päävalmentajana.

Jukka Ahvenjärvi on jyväskyläläisille tuttu valmentaja. Kuva: AOP

Jukka Ahvenjärvi on nimetty jääkiekon SM-liigan JYPin seuraavaksi päävalmentajaksi. 55-vuotias Ahvenjärvi on aikaisemmin tullut parhaiten tunnetuksi Mestis-joukkue JYP-Akatemian monivuotisena päävalmentajana. Ahvenjärvi on myös toiminut apuvalmentajana JYPin liigajoukkueessa kausilla 2017–2019.

Ahvenjärven sopimus on mallia 1+1.

– Otan päävalmentajan pestin ilolla vastaan. Yksi itselleni asettamistani tavoitteista toteutuu tämän nimityksen myötä. Tehtävän hoitaminen vaatii intohimoa ja määrätietoisuutta. Valmennustiimin luottamuksen rakentaminen, oikeudenmukaisuus ja rehellisyys arvostaen jokaista työntekijää päivittäin on minulle tärkeää, Ahvenjärvi sanaili JYPin tiedotteessa.

Ahvenjärvi on viimeksi toiminut päävalmentajana JYPin U20 joukkueessa kaudella 2019–2020.

– Ahvenjärven pitkä kokemus valmentajana, johtajuusominaisuudet, kokonaisvaltainen valmennusosaaminen yksilö- ja joukkuevalmennuksessa, sekä intohimoinen suhtautuminen jääkiekkoon olivat hänen valintansa takana. Hänellä on selkeä visio tulevan JYPin pelillisestä sekä urheilutoiminnan identiteetistä, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

JYPin kausi 2020–21 päättyi runkosarjan viimeiseen sijaan. Jyväskyläläisjoukkueen päävalmentajana aloitti Pekka Tirkkonen, mutta hänet lomautettiin kesken kauden. JYPin valmennusesta vastasivat lomautuksen jälkeen Viitanen, Jussi Tupamäki ja Jukka Varmanen.

Lue myös: