Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Bottas avasi gp-viikonvaihteen mainiosti: "Olen huomattavasti tyytyväisempi autoon nyt kuin kolme viikkoa sitten"

Formula ykkösten kauden toinen kisaviikonloppu alkoi lupaavasti Mercedes-tallille ja sen suomalaiskuljettajalle Valtteri Bottakselle.

urheilu
Valterri Bottas
Valterri BottasGetty Images

Emilia Romagnan gp:n avausharjoituksessa Valtteri Bottas oli nopein neljän sadasosasekunnin erolla tallitoveri Lewis Hamiltoniin, ja toisissa harjoituksissa Bottas nipisti sadasosasekunnin eron Hamiltoniin ollen jälleen koko joukon nopein.

Bottas oli tyytyväinen päiväänsä Imolan radalla.

– Jos vertaa autoa kolmen viikon takaiseen Bahrainiin (kauden avauskisaan), se on ehdottomasti parempi. Totta kai rata on erilainen pinnaltaan ja pidoltaan, mutta ainakin viikonloppu alkoi positiiviseen tapaan eivätkä säädötkään ole kaukana (vaaditusta). Töitä on vielä, mutta olen huomattavasti tyytyväisempi autoon nyt kuin kolme viikkoa sitten, Bottas totesi.

– Olemme vasta toisessa kisassa kauden 23:sta kisasta, mutta eteenpäin on menty, joten hyvä niin.

Mercedeksen ykköshaastaja Red Bullilla on hankaluuksia, kun Max Verstappenin harjoitukset päättyivät varhain teknisiin ongelmiin. AlphaTaurin Pierre Gasly rutisti kuitenkin lähelle Mercedestä (0,078 sekuntia Bottaksesta).

– Koko joukko, tai keskikasti ja kärki, näyttää olevan tiukassa rintamassa, emmekä todellakaan nähneet parasta Red Bullia tänään. Se nähdään aika-ajojen viimeisessä osiossa huomenna, en epäile heidän nopeuttaan. Emme ole mielestäni vieläkään nopeimpia, ja huomenna on näytettävä (vauhtia), Bottas pohti.

Räikkösellä "ei niin huonoa", vaikka "hieman hidasta"

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 17:s. Alfan italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzi ajoi yhdeksänneksi.

– Ei päivä niin huono ollut, vaikka tuloslistalla tuo ei näkynytkään. Olin vain hieman hidas, Räikkönen summasi iskevään tapaansa.

– Voimme tänään (perjantaina) vielä parantaa joitain juttuja, joten toivottavasti aika-ajoissa saamme hieman enemmän irti autosta. Tavoite on jälleen sama: selvittää (aika-ajojen) avausosio ja taistella niin korkeasta lähtöpaikasta kuin vain voimme.

Lue myös

Bottas nopein myös toisissa harjoituksissa – Verstappenilla ongelmaa, Leclerc täräytti ratavalliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat