Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

NBA:n supertähti noteerasi suomalaisen Awak Kuierin koripallovarauksen

Koripallon NBA-tähtitakamies Luka Doncic huomioi Awak Kuierin varauksen Dallas Wingsiin ja naisten WNBA:han.

koripallo
Luka Doncic
Slovenialaisesta Luka Doncicista odotetaan LeBron Jamesin manttelinperijää. Ronald Martinez/Getty Images

Dallas Mavericksin supertähti Luka Doncic poimi suomalaisen Awak Kuierin kirjoittaman twiitin ja linkkasi sen omalle tililleen. Slovenialainen pallotaituri toivotti lämpöisesti tervetulleeksi myös nuoren ja lupaavan suomalaisen hänen Yhdysvaltain kotikaupunkiinsa.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Kuierin koripallovaraus sai jo pelkästään Doncicin sosiaalisen tilin pääsyn ansiosta ansaitsemaansa huomiota, sillä NBA-huipulla on Twitterissä seuraajia peräti 1,2 miljoonaa silmäparia.

WNBA:n varaustilaisuudessa tehtiin varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa suomalaista koripallohistoriaa, kun Kuier varattiin numerolla kaksi Dallas Wingsiin.

Awak Kuier Suomen koripallomaajoukkueen harjoituksissa.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Hoopfeedin Cheryl Cowardin (siirryt toiseen palveluun) kirjoitti suomalaisesta koripallohistoriasta.

– Wings valitsi ilmiömäisen, 19-vuotiaan Awak Kuierin. Suomalainen on vasta seitsemäs pelaaja sarjan historiassa, joka on valittu viiden parhaan joukkoon ilman yliopistosarja NCAA-taustaa, Coward hehkutti.

Blitz Weeklyn DaVince Wright (siirryt toiseen palveluun) arvioi, että Kuierilla on valtava potentiaali kehittyä tulevaisuudessa entistä paremmaksi pelaajaksi.

– Hänellä on loistava keskimatkojen heittotaito ja hän on yksi parhaista levypallopelaajista Yhdysvaltain ulkopuolella, Wright totesi.

Suomen pääministeri Sanna Marin iloitsi muun muassa Kuierin upeasta saavutuksesta.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue myös

Awak Kuierin menestys sai kasvattiseuran nuoret tytöt uskomaan unelmiinsa: "Kaikki on mahdollista"

Tällaiset mahdollisuudet Awak Kuierilla on loistaa WNBA:ssa – maajoukkueen päävalmentaja kertoo, miksi Dallas Wings on suomalaistähdelle hyvä osoite

Awak Kuier sai perheeltään viestin, joka nousi päivän merkityksellisemmäksi yksityiskohdaksi – juhlii WNBA-varaustaan maltillisesti: "Syömme vähän kakkua ja hengailemme"

Awak Kuier, 19, teki suomalaista urheiluhistoriaa! Varattiin toisena WNBA:han: "Olen niin kiitollinen, että minulla on tuollainen perhe"

Katso tallenne: Awak Kuier varattiin toisena koripalloliiga WNBA:han

10-vuotias Awak Kuier oli 180 senttiä pitkä, kun naapurin mies "ilmiantoi" hänet korisvalmentajalle – ujo tyttö ymmärsi vasta vuosien päästä, kuinka hyvä hän oli

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat