Hyppää sisältöön

Nousu Valioliigaan on nyt Norwichin omissa käsissä – päävalmentajalta mairitteleva huomio hurjia pelimääriä urakoineesta Teemu Pukista

Voitto Bournemouthista riittää Norwichille sarjanousun varmistamiseen lauantai-iltana.

Daniel Farke ja Teemu Pukki paiskasivat kättä Sheffieldissä maaliskuussa. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjaa johtavalla Norwichilla on lauantaina jälleen mahdollisuus varmistaa paikka kahden parhaan joukossa, joka tietäisi varmaa nousua Valioliigaan.

Viime viikolla asia ei voitosta huolimatta varmistunut, mutta nyt nousu on ensimmäistä kertaa Kanarialintujen ja Teemu Pukin omissa käsissä. Voitto Bournemouthista takaisi paikan kirkkaimmissa parrasvaloissa ensi kaudella.

On myös mahdollista, että Norwichin nousu on jo varmistunut, kun myöhäisottelu Carrow Roadin stadionilla käynnistyy Suomen aikaa iltakymmeneltä. Jos Brentford ja Swansea jäävät omissa kello 14.30 alkavissa otteluissaan ilman voittoa, kumpikaan ei voi enää saavuttaa Norwichia.

Päävalmentaja Daniel Farke kertoi perjantain lehdistötilaisuudessa (siirryt toiseen palveluun), että joukkue aikoo keskittyä täysin omaan otteluun. Kilpaijoiden odotetaan ottavan täydet pistepotit. Brentford kohtaa kotonaan Millwallin ja Swansea sarjajumbo Wycomben.

– Valmistaudumme peliin aivan normaalisti. Ei se ole vaikeaa. Ei meillä ole mitään tarvetta kieltää puhelimien käyttöä. Emme ole tehneet niin aikaisemmin, emmekä tee nytkään, Farke kuittasi median utelut.

Mestaruussarjaa on pelaamatta vielä viisi kierrosta, joten Norwichin nousu varmistuu ennemmin tai myöhemmin. Sen tietää myös Farke, jolla on vastaavasta tilanteesta kokemusta jo kahden vuoden takaa. Silloin Norwich varmisti nousunsa toiseksi viimeisellä kierroksella.

– Pidämme tästä tilanteesta. Totta kai katsomme muiden otteluiden tulokset, mutta emme seuraa niitä hermostuneina. Olisi hienoa päästä maaliviivan yli jo tänään, Farke sanoi.

Illan vastustaja Bournemouth on kinkkinen, sillä myös heillä on paljon pelattavaa. Rannikkokaupungin seura on sarjataulukossa viidentenä kiinni paikassa nousukarsintoihin. Norwichin tavoin Bournemouth putosi Valioliigasta viime kauden päätteeksi.

Teemu Pukki juhli edellisen kerran nousua Valioliigaan kaksi vuotta sitten. Uudet juhlat saattavat olla edessä lauantaina. Kuva: AOP

Pukille jälleen ylisanoja

Farkella oli lehdistötilaisuudessa kerrottavanaan hyviä uutisia. Teemu Pukin tutkapari, argentiinalainen Emiliano Buendia on pelikunnossa pienistä nilkkavaivoista huolimatta. Buendia, 24, pelaa huimaa kautta. Maaleja on syntynyt 12 ja maalisyöttöjä 16, joista valtaosa Pukille.

Maaliverkkoja jo 25 kertaa kuluvalla kaudella heiluttanut Pukki nousi puheenaiheeksi lehdistötilaisuudessa. Farke nosti esiin suomalaishyökkääjän huimat pelimäärät. Maaottelut mukaan lukien Bournemouth-kamppailu on Pukille jo kauden 50:s.

– Hän on pelannut viimeisen kolmen vuoden aikana enemmän otteluita Länsi-Euroopan sarjoissa kuin kukaan muu hyökkääjä ja tehnyt enemmän maaleja kuin lähes kukaan muu hyökkääjä. Se on mahdollista, kun on huipputason pelaaja, mutta myös huipputason luonne. Teemu on nöyrä ja uskomattoman kova tekemään töitä, Farke kehui.

Norwichin kaudessa on paljon samaa kahden vuoden takaiseen, eikä vähiten Pukin maalitahti. Kevään suurin ero on tyhjät lehterit, jotka vievät mahdolliselta nousuhuumalta paljon.

– Tiedämme, että he ovat tukenamme, vaikka emme voi nähdä, kuulla ja tuntea heitä. Puhumme paljon tästä aiheesta. Olemme todella pettyneitä, että fanit eivät voi olla kanssamme tänään stadionilla. Jalkapallo ilman heitä ei tunnu samalta, Farke totesi.

Kaksi vuotta sitten Norwich juhli kaupungilla paraatissa, jota oli seuraamassa kymmeniä tuhansia kannattajia. Nyt vastaavaa ei voi järjestää, mutta saksalaisvalmentaja Farke elättelee toiveita yhteisestä hetkestä lähitulevaisuudessa.

– Olen varma, että pääsemme vielä juhlimaan faniemme kanssa jollakin tavalla. Tärkeintä on viedä työ maaliin asti ja tehdä heidät ylpeäksi, Farke sanoi.

Lue myös:

.
.