Hyppää sisältöön

Bottas pettyi kahdeksanteen lähtöruutuun – avasi ongelmiaan C Morella: "Auton takapäässä ei ollut pitoa"

Mercedeksen Valtteri Bottas väläytteli Imolan radalla, kun hän kellotti nopeimman ajan kaksissa harjoituksissa. Aika-ajo päättyi kahdeksanteen sijaan.

Valtteri Bottas oli ongelmissa, kun paalupaikkaa alettiin ratkoa. Kuva: Bryn Lennon/Getty Images

Imolan F1-kisaviikonloppu alkoi Valtteri Bottaksen osalta lupaavasti.

Suomalainen oli nopein perjantain molemmissa harjoituksissa, ja lauantain aika-ajossa hän piti parasta vauhtia vielä ensimmäisessä osiossa. Pöytä oli pedattu Bottaksen kauden ensimmäistä paalupaikkaa varten.

Aika-ajon viimeinen osio kuitenkin epäonnistui Bottakselta totaalisesti, ja hän jäi kahdeksanteen lähtöruutuun. Ero paalupaikan napanneeseen tallikaveriin Lewis Hamiltoniin venyi liki puoleen sekuntiin.

– Kaikki oli pelissä, mutta aika-ajon viimeisessä osiossa auton takapäässä ei ollut pitoa. En löytänyt enempää vauhtia, en tiedä, mikä siinä tuli, Bottas kommentoi C Morelle (siirryt toiseen palveluun).

Bottas kertoi, että auto tuntui hyvältä aika-ajon alussa, mutta viimeisessä osiossa aivan erilaiselta. Auton takapää oli suomalaisen mukaan levoton, eikä hän pystynyt luottamaan siihen.

Jo kauden avausviikonloppuna Bahrainissa Bottas sätti autoaan. Hänen mukaansa auto oli epätasapainossa ja ajoittain jopa ajokelvoton.

Nyt ongelma oli kuitenkin eri kuin kolme viikkoa sitten.

– Täällä olin ongelmissa mutkiin tulossa toisin kuin Bahrainissa. Täytyy katsoa, että autossa on varmasti kaikki kunnossa.

Suomalaista otti päähän kahdeksas lähtöruutu, sillä vauhtia autosta löytyi, minkä perjantai ja aika-ajon alku lauantaina osoittivat.

– Ei mikään kummoinen aika-ajo. Lähdin hakemaan paalupaikkaa ja kasipaikka tuli. Totta kai on pettynyt fiilis. En tiedä, minkäs teet, hän sanoi C Morella.

Aika-ajossa toisen lähtöruudun nappasi Red Bullin Sergio Perez, joka jäi Hamiltonista vain 35 tuhannesosasekuntia. Kolmanteen lähtöruutuun rutisti Perezin tallikaveri Max Verstappen, jonka ero paalupaikkaan oli 87 tuhannesosasekuntia.

Sunnuntain osakilpailu alkaa kello 16.

Lue myös:

Hamilton päihitti tuhannesosakamppailussa Red Bullit ja vei paalupaikan Imolassa – Bottas epäonnistui, Norris lähellä sensaatiota: "Olen todella pahoillani"

Perez nappasi ensimmäisen eturivin lähtöruutunsa, mutta viimeinen kierros jätti jossiteltavaa – näin eteni Imolan aika-ajo

Bottas avasi gp-viikonvaihteen mainiosti: "Olen huomattavasti tyytyväisempi autoon nyt kuin kolme viikkoa sitten"