Hyppää sisältöön

Pukki alusti tyylikkään maalin ja sai tällin polveensa – Norwich kärsi ruman tappion Bournemouthille

Tappio oli Norwich Cityn kuudes tällä kaudella Englannin Mestaruussarjassa.

Teemu Pukki satutti polveaan avauspuoliajalla ja tuli vaihtoon vajaan tunnin pelin jälkeen. Kuva: Getty Images

Lauantaina nousun jalkapallon Englannin Valioliigaan varmistanut Norwich City kärsi kotikentällään 1–3-tappion Bournemouthille Englannin Mestaruussarjan ottelussa.

Norwichin suomalaistähti Teemu Pukki esitteli pallonkäsittelytaitojaan ottelun viidennellä minuutilla tarjoiltuaan hienon syötön Emiliano Buendian 1–0-maaliin. Kotijoukkueen tilannetta kuitenkin vaikeutti Dimitris Giannoulisin ulosajo reilun vartin pelin jälkeen.

Pukki satutti jo avauspuoliajan 13. minuutilla polveaan, mutta palasi kentälle lyhyen hoitotoimenpiteen jälkeen ja pystyi juoksemaan normaalin näköisesti. Ottelu oli tilanteessa 1–1, kun päävalmentaja Daniel Farke otti huippuhyökkääjänsä vaihtoon 55. minuutilla. Pukki piti vaihtopenkillä polvessaan jääpussia.

– Polvet osuivat yhteen topparin kanssa. Pieni tälli polveen. Se vähän hidasti omaa menoa. Ei mitään vakavaa, pieni juttu vaan. Vähän vaikeutti tänään silti pelaamista, Pukki sanoi ottelun jälkeen Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun).

Bournemouth siirtyi 2–1-johtoon vain pari minuuttia sen jälkeen, kun Pukki oli poistunut kentältä. Loppulukemat viimeisteli Bournemouthille Lloyd Kelly 77. minuutilla.

Sarjassa viidentenä oleva Bournemouth nousi tasapisteisiin (74) neljäntenä olevan Brentfordin kanssa. Kauden kuudennen tappionsa kärsinyt Norwich johtaa sarjaa 90 pisteellään, kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan Swanseaan.

Norwichin nousu Valioliigaan on jo varma, sillä otteluja on jäljellä enää neljä. Pukki on 25 maalillaan Mestaruussarjan maalipörssissä toisena. Brentfordin Ivan Toneylla on tilillään 29 osumaa.

– Tärkein tavoite oli päästä takaisin Valioliigaan ja auttaa joukkuetta maaleillani. Ei ole mikään pakkomielle maalikuninkuuteen. Katsotaan loppupelit. Haluan, että voitamme mestaruuden Championshipissa. Se ei ole vielä satavarmaa, joten se on päätavoite loppukaudella, Pukki kertoi.

Päivitetty kello 1.09: Lisätty tieto, että Pukki satutti polveaan jo ottelun alussa ja että hän pystyi pelaamaan sen jälkeen normaalin näköisesti vaihtoonsa asti.

Päivitetty kello 8.48: Lisätty Pukin kommentteja Ilta-Sanomien haastattelusta (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

.
.