Suora

  • Urheiluruutu
  • EIF sydämessä - Peter Haglund ystävyydestä, kritiikistä ja hukatusta perhe-elämästä
  • Urheiluruutu

ME-juoksija Eliud Kipchoge juoksi kauden kärkiajan Twenten lentokentällä – vastustajat jäivät maratonilla yli kahden minuutin päähän

15 miesjuoksijaa ja kymmenen naista ennätti alle Tokion olympiarajan yleisöltä suljetussa kutsukilpailussa.

maratonjuoksu
Eliud Kipchoge.
Enscheden maraton järjestettiin Twenten lentokentällä. Eliud Kipchoge juoksi kauden kärkiajan.AOP

Maratonjuoksun maailmanennätysmies ja olympiavoittaja Eliud Kipchoge kokeili voitokkaasti kuntoaan Enscheden maratonilla sunnuntaina. Kipchoge voitti kilpailun kauden kärkiajalla 2.04.30 ja totesi Tokion olympiavalmistelujen olevan aikataulussa.

– Tehtävä suoritettu, Kipchoge ilmoitti maalissa.

– Oli hyvä päästä juoksemaan maraton ja testata kuntoa muutama kuukausi ennen olympialaisia.

Kipchoge, 36, sai juoksusta, mitä halusi, vaikka hän jäi rapiat kolme minuuttia vuonna 2018 Berliinissä juoksemastaan maailmanennätyksestä 2.01.39.

Testi oli Kipchogelle erityisen tärkeä, koska hän romahti viime lokakuussa Lontoon maratonilla peräti kahdeksanneksi. Sitä ennen hän oli voittanut 11 maratonia peräkkäin. Hän kertoi kärsineensä lonkkavaivoista ja kilpailun aikana jalkakrampeista.

Enschedessä kaikki oli taas kunnossa.

– Ei valittamista. Oli hieman tuulista, mutta olot olivat muuten hyvät, Kipchoge jatkoi.

"Nopein reitti Tokioon"

Enscheden maraton järjestettiin Twenten lentokentällä kutsukilpailuna ja yleisöltä suljettuna. Juoksu oli alun perin suunniteltu Hampuriin, mutta sitä lykättiin viikolla ja siirrettiin Hollantiin koronapandemian takia.

Juoksua mainostettiin aiheesta "nopeimpana reittinä Tokioon", sillä tasaisella lentokentällä 15 miestä ja kymmenen naista juoksi alla olympiarajan.

– On todella tärkeää järjestää tällainen kilpailu pandemiasta huolimatta ja näyttää ihmisille, että juosta voi edelleen, Kipchoge korosti.

Kipchogen kenialainen harjoituskumppani Jonathan Korir sinnitteli mestarin vauhdissa 33 kilometriin ja sijoittui kilpailussa ennätyksellään 2.06.40 toiseksi. Eritrean Goitom Kifle kohensi ennätyksensä aikaan 2.08.07, mikä riitti kolmanteen sijaan.

Saksan Katharina Steinruck voitti naisten kilpailun ennätyksellään 2.25.59. Portugalin Sara Moreira oli toinen ja Saksan Rabea Schöneborn kolmas.

Tokion kesäolympialaisissa naisten maraton juostaan 7. ja miesten kilpailu 8. elokuuta Sapporossa Hokkaidon saarella.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat