Hyppää sisältöön

Päätösneljänneksellä kirineelle Vilppaalle jo toinen voitto Korisliigan finaaleissa: "Vaikea peli meille"

Miesten Korisliigan toinen finaali eteni tasaisena loppuhetkille saakka.

Vilppaan Aatu Kivimäki heitti toisessa finaalissa 14 pistettä. Kauhajoen Jeffery Garrett Jr. puolustaa. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

Miesten Korisliigan finaalisarja jatkui sunnuntaina Salossa äärimmäisen jännittävänä, kun kotijoukkue Vilpas nousi päätösneljänneksellä voittoon Kauhajoen Karhu Basketista pistein 93–87. Salolaiset johtavat finaalisarjaa nyt voitoin 2–0.

Avauspuoliaika eteni tasaisesti ja Vilpas johti kamppailua 20 minuutin jälkeen niukasti lukemin 46–44. Kolmannen neljänneksen kauhajokiset voittivat 27–18 ja karkasivat seitsemän pisteen etumatkalle ennen viimeistä kymmenminuuttista.

Vilpas kuitenkin kuittasi eron nopeasti heti päätösneljänneksen alussa Juho Nenosen ja Aatu Kivimäen kolmen pisteen onnistumisilla. Viisi minuuttia ennen loppua Vilpas johti 77–76.

Ottelun viimeisellä minuutilla riitti tapahtumia kerrakseen. 19 sekuntia ennen päätössummeria Kauhajoen Okko Järvi upotti molemmat vapaaheittonsa ja nosti vieraat kahden pisteen päähän Vilppaasta. Aikalisän jälkeen Vilppaan Juho Nenonen, Jeremiah Wood ja Ladarien Griffin pääsivät vapaaheittoviivalle ja turvasivat isännille voiton seitsemän pisteen erolla Karhuun.

Mittavan uransa viimeisiä pudotuspelejä pelaava Vilppaan Teemu Rannikko, 40, kertoo, että salolaisilla oli ongelmia puolustuspelissään.

– Oli aika vaikea peli meille. Aloitimme huonosti, ja kun palasimme kopista, varsinkin kolmannen neljänneksen alku oli tosi huono meiltä. Se on toisaalta meidän vahvuus, että kun kuoppa on kaivettu, niin olemme sieltä nousseet. Niin tänäänkin, kertoi Rannikko Yle Urheilulle puhelimitse.

Vilppaan Wood oli ottelun paras pistemies 23 pisteellään ja 12 levypallollaan. Woodin pistetehtailun täydensi viisi kolmosta upottanut Rannikko 22 pisteellään.

– Pääsin hyvin heittopaikkoihin ja tänään heitot menivät sisään. Tietysti mielellään jokainen pelaaja onnistuu ja tekee pisteitä, mutta nyt pelataan Suomen mestaruudesta ja voitto on ainut, mikä kelpaa, Rannikko totesi.

Kauhajoen riveistä kolme pelaajaa, Okko Järvi, Jeffery Garrett Jr. ja Collin Malcolm, ylsivät 17 pisteeseen.

Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Kolmas finaali pelataan keskiviikkona Kauhajoella. Karhu Basket jahtaa jo kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan, Vilpas puolestaan seurahistoriansa ensimmäistä.

Päivitetty kello 19.55: Täydennetty juttua Teemu Rannikon kommenteilla.

Lue myös:

.
.