Hyppää sisältöön

Buffalon Arttu Ruotsalainen teki NHL-uransa toisen maalin – Sabres yllätti Pittsburghin

Buffalon Arttu Ruotsalainen laukoi kiekon verkkoon, kun peliä oli pelattu vasta 26 sekuntia.

Arttu Ruotsalainen on pelannut NHL:ssä vasta kuusi ottelua. Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres otti jääkiekon NHL-liigassa kotivoiton Pittsburgh Penguinsistä maalein 4–2. Koko ottelun maalitilin avasi Sabresin suomalaishyökkääjä Arttu Ruotsalainen, kun peliä oli pelattu vasta 26 sekuntia.

Kauden ja uransa kuudennen NHL-ottelun pelannut 23-vuotias suomalaishyökkääjä laukoi 1–0-osuman suoraan Dylan Cozensin syötöstä, kun kaksikko pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan.

Buffalon tehopelaaja ottelussa oli kaksi maalia tehnyt Sam Reinhart.

Buffalon Henri Jokiharju (+/- 0) ja Rasmus Ristolainen (+/- 0) jäivät puolestaan tehopisteittä. Kumpikin suomalaispakeista oli jäällä yhteensä parisenkymmentä minuuttia. Verkkoa laulattaneelle Ruotsalaiselle (+1) kertyi peliaikaa yhteensä noin 16 minuuttia.

Ruotsalainen laukoi vasta viikko sitten sunnuntaina uransa ensimmäisen maalin NHL:ssä, kun Buffalo kukisti vierasottelussa Philadelphian. Ottelu oli Ruotsalaisen toinen liigassa.

Vielä lauantaina Pittsburgh oli jumbojoukkue Buffaloa parempi maalein 3–2.

Siirry NHL:n taulukoihin tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Rangersin Kakolle syöttöpiste

Suomalaisonnistumista oli nähtävissä myös New York Rangersin ja New Jersey Devilsin kohtaamisessa, kun Rangers-hyökkääjä Kaapo Kakko sai syöttöpisteen. Vierasjoukkue Rangers voitti ottelun 5–3.

Kakko ehti olla ottelun aikana jäällä reilun 11 minuutin ajan. New Jerseyn paidassa pelaava suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen jäi ottelussa tehopisteittä oltuaan jäällä noin 18 ja puoli minuuttia.

Anaheim Ducksin ja Vegas Golden Knightsin kohtaamisessa voiton vei vieraissa ollut lasvegasilaisjoukkue. Golden Knights peittosi Ducksin maalein 5–2.

Rask torjui 30 laukausta

Toisaalla Boston Bruins kukisti kotijäällään Washington Capitalsin. Bruinsille irtosi voitto kuudella maalilla, kun Capitalsin maalisaalis jäi kolmeen.

Ensimmäisessä erässä Boston saatteli kiekon verkkoon kahdesti ja Washingtonkin kertaalleen. Ottelun toisessa erässä sen sijaan nähtiin jopa viisi maalia. Voittolukemat olivat periaatteessa kohdillaan jo toisen erän jäljiltä, mutta Bruinsin kanadalaishyökkääjä Brad Marchand päätti varmistella joukkueensa voittoa vielä yhdellä maalilla, kun peliaikaa oli jäljellä alle kaksi minuuttia.

Bostonin maalilla ahkeroi suomalaisveskari Tuukka Rask, joka torjui yhteensä 30 laukausta 33:sta. Voitto oli pitkään sivussa olleelle suomalaisvahdille vasta kauden kymmenes.

Horvat laukoi Vancouverille erityisen voiton

Vancouver Canucksin hyökkääjä Bo Horvat sai yön kierroksella uratilastoihinsa kaksi maalia, joista molemmat jäävät Vancouverin seurahistoriaan muistoina toisesta peräkkäisestä poikkeuskaudesta.

Joukkue palasi tositoimiin lähes kuukauden pakkotauoltaan ja otti 3–2-jatkoaikavoiton Toronto Maple Leafsista.

– Tämä ei ole vain tavallinen voitto runkosarjan aikana. Tämä on erityinen voitto. Olemme käyneet läpi monenlaista viime viikkojen aikana. Olen ylpeä joukkueestamme, kuinka olimme mukana ja voitimme, Vancouverin valmentaja Travis Green sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Vancouver oli maaliskuussa iskuasemissa, mutta koronavirustartuntarypäs pakotti joukkueen tauolle. Peräti 22 pelaajaa ja neljä johtoryhmän jäsentä sai tartunnan. Joukkue valahti divisioonassaan toiseksi viimeiseksi ja on kymmenen pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

Viime viikkojen kurimukseen sopivasti voitto paluupelistä heltisi lähes vaikeimmalla mahdollisella tavalla. Toronto karkasi 2–0-johtoon, mutta Horvat kavensi toisen erän lopussa.

Nils Höglanderin kolmannen erän loppupuolella tekemä tasoitus venytti ottelun jatkoajalle. Tasoitusmaalissa toisena syöttäjänä mukana ollut Horvat viimeisteli loppulukemat reilun minuutin ylitöiden jälkeen.

– En voisi olla ylpeämpi näistä jätkistä. Pidimme kiinni prosessistamme ja tahdoimme voittaa, Horvat kiitteli joukkueen asennetta.

Armoton otteluruuhka odottaa Vancouveria runkosarjan lopussa, kun joukkue yrittää tahkota kuukaudessa vielä 18 ottelua.

NHL-kierroksen tulokset:

Boston–Washington 6–3
BOS: Rask 30/33 torj.

New Jersey–NY Rangers 3–5
NYR: Kakko 0+1

Buffalo–Pittsburgh 4–2
BUF: Ruotsalainen 1+0

Anaheim–Vegas 2–5

Philadelphia–NY Islanders ja 0-1

Vancouver–Toronto ja 3-2

Lue myös:

.
.