Suora

  • Uinnin EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sairauslomalta palannut Pelicans-taikuri liikaa TPS:lle – Iikka Kangasniemi hääri Liigan parhaan ylivoimapelin kapelimestarina

Pelicansin Iikka Kangasniemi teki häikäisevän paluun kaukaloon jääkiekkoliigan puolivälierien avausottelussa TPS:aa vastaan.

urheilu
Iikka Kangasniemi
Iikka Kangasniemi, arkistokuvaLehtikuva

Kuukauden sairaslomalta palannut Iikka Kangasniemi viimeisteli maalin ja syötti kolme, kun Pelicans hankki TPS:stä 5–3-vierasvoiton. TPS kaunisteli lopussa loppulukemia kahdella maalilla. Joukkueet kohtaavat toisen kerran heti tiistaina Turussa, jossa pleksien irtoaminen aiheutti pari pidempää pelikatkoa. Välieriin yltää kolmella voitolla.

Neljän tehopisteen ilta oli "taikurille" ensimmäinen 4,5 vuoteen. Kangasniemi oli värkkäämässä neljää Pelicansin ensimmäistä täysosumaa.

– Tehtiin asioita, niin kuin oli ennakkoon sovittu. Ylivoima toimi ja siihen voimme olla tyytyväisiä. Omalta osalta voisi sanoa, että viisi viisi -peliässä on vielä parannettavaa, Kangasniemi summasi.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen myönsi STT:lle, että Pelicans oli ottelussa askeleen edellä.

– Ajoittain pystyimme tiukkaan vääntöön, mutta monissa asioissa olimme selvästi Pelicansia heikompi, Helminen kommentoi.

TPS maksoi kovan hinnan jäähyistä, kun Pelicansin ykkösylivoima värkkäsi kolmen ensimmäisen jäähyn aikana jokaisesta täysosuman. Niillä joukkue karkasi ratkaisevaan 4–1-johtoon toisen erän lopulla. Rudolph Cerveny tykitti vieraille kolmannen ja neljänen maalin, ja kapteeni Hannes Björninen oli juonimassa kolmea ensimmäistä Pelicans-osumaa.

– Tutut äijät ovat ylivoimalla ympärillä ja tiedämme, mitä tehdä. Kiva siinä on pelata ja nyt oli hauskaa. Kaverit laittoivat hyvin paikoista sisään ja itsekin onnistuin kerran. Olemme pelanneet alkusyksystä lähtien yhdessä, on siitä iso hyöty. Eikä se ehkä ole pelkkää sattumaa, että Pelicans taisi olla runkosarjassa ylivoimatilaston ykkönen, Kangasniemi viittasi lahtelaisten runkosarjan 53 yv-maaliin.

Vuoden jatkosopimus julki tänään

Pudotuspeliottelu oli Kangasniemelle uran 20:s. Hän lähes tuplasi maanantaina uransa playoffs-pistetilaston Liigassa.

– Joo, pisteitä ei ole tullut aiemmin liikaa. Viimeksi pelasin (HIFK:ssa) mielestäni ihan hyvin, mutta pisteitä olisi voinut tulla enemmänkin. Hyvä että nyt niitä tuli ja toivottavasti tulee lisääkin. Meiltä niitä odotetaankin, Hannes Björnisen ja Waltteri Merelän ketjussa viilettävä Kangasniemi jutteli.

– Tiistaina pitää latautua ihan uudelleen. Tarkasti pitää pelata mutta samaan aikaan rohkeasti. Tiukkaa on varmasti tiistaina, pöytä on silloin taas puhdas. Omasta mielestä pudotuspeleihin on helppo syttyä. Innolla odotan jo huomista. Meillä on hyvä jengi kasassa ja mahdollisuudet vaikka mihin.

Pelicans tiedotti maanantai-iltana (siirryt toiseen palveluun) tehneensä Kangasniemen kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tällä kaudella Kangasniemi on koonnut 42 pelaamassaan ottelussa pisteet 12+27=39.

– Kangasniemi on yksi taitavimmista pelaajista koko Liigassa ja iso palanen meidän joukkuettamme. Olemme erittäin tyytyväisiä, että hän on viihtynyt Pelicansissa ja haluaa jatkaa ensi kaudellakin Lahessa, Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen toteaa.

Kello 21.16 juttuun lisätty Kangasniemen jatkosopimus

Lue myös

Runkosarjavoittaja Lukko selvisi säikähdyksellä Ilveksen loppukiristä – "En tiedä, mitä tapahtui"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat