Suora

  • Uinnin EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Bottasta Imolan kolarista haukkunut F1-lupaus nöyrtyi yön yli nukuttuaan – "Pyydän anteeksi Valtterilta"

George Russell syytti Valtteri Bottasta Imolan F1-osakilpailussa tapahtuneesta kolarista. Nuoren brittikuljettajan mielipide vaihtui vuorokaudessa.

Formula 1
George Russell kävi antamassa palautetta Valtteri Bottakselle kolarin jälkeen. Bottaksen auto savuaa.
George Russell syytti tuoreeltaan Imolan GP:n kolarista Valtteri Bottasta. Imago sport/AOP

Williamsin George Russell kolaroi Mercedeksen Valtteri Bottaksen kanssa sunnuntaina Imolan F1-osakilpailussa. Russell yritti ohittaa Bottasta kisan puolivälin jälkeen, mutta ajautui päin suomalaiskuskin autoa ja molemmat sinkoutuivat päin seinää. Osakilpailu keskeytettiin kolarin takia noin puoleksi tunniksi.

Kisan jälkeen molemmat kuljettajat syyttivät toisiaan kolarista. Etenkin Russell kävi tilanteessa kuumana. Hän kiipesi autostaan ja kysyi vielä autossaan istuneelta Bottakselta, oliko tämä yrittänyt tappaa molemmat. Hänen mielestään Bottas oli myös rikkonut herrasmiessopimusta vaarallisella taktisella liikkeellä.

Autosportin haastattelussa Russell sanoi, että Bottas oli ohjannut autoaan oikealle eikä olisi tehnyt sitä, jos ohittaja olisi ollut kuka tahansa muu. Mercedeksen kuljettaja-akatemian lupauksiin kuuluva Russell uskoi, että Bottas oli kovistellut häntä sen takia, että hän voi viedä suomalaiselta paikan tallissa.

Yön yli nukuttuaan 23-vuotias britti tuli toisiin aatoksiin. Hän pyysi sosiaalisen median kautta anteeksi Bottakselta.

– Eilinen ei ollut ylpeimpiä hetkiäni. Kun olen pohtinut sitä, mitä tapahtui, tiedän, että minun olisi pitänyt käsitellä koko tilanne paremmin, Russell kirjoitti.

– Tunteet voivat käydä kuumina tällaisina hetkinä ja eilen ne saivat minusta otteen. Pyydän anteeksi Valtterilta, tiimiltäni ja jokaiselta, jonka petin käytökselläni. En ollut oma itseni ja odotan itseltäni enemmän, koska tiedän, että myös muut odottavat minulta enemmän.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Russell myönsi, että hän sai kovaa oppia ja aikoo olla tämän kokemuksen kautta parempi kuljettaja. Britti sanoi tiedostavansa, että hän otti riskin ohittaessaan ja kantaa siitä vastuun.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kommentoi tilannetta jo sunnuntaina. Hän ei ymmärtänyt, miksi Russell yritti ohitusta, varsinkin kun hän on Mercedeksen nuori kuljettaja. Wolffin mielestä Russell otti tilanteessa tarpeettoman riskin.

Lue myös:

Wolff tuomitsi lupauksensa ohitusyrityksen, joka päätti Bottaksen kisan – lyttäsi Russellin kovat vihjailut suomalaisen toiminnasta

Bottas ja Russell syyttävät toisiaan vaarallisesta kolarista – asiantuntija tekee selkoa tilanteesta ja selittää lupauksen kiivasta reaktiota

Kuka on Valtteri Bottasta nöyryyttänyt George Russell? F1-lupauksen entiset suomalaiset tallipomot kertovat, miten hurjaan lentoon sensaatiomainen tuurauskeikka voi siivittää

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat