Heljanko oli Tapparan muuri, Åsten HIFK:n jokerikortti 

Maanantai-illan loppuillan puolivälieräkohtaamisissa HIFK kaatoi kotikentällään Kärpät 3-2, ja Tappara piti kotijäällään KalPan nollilla voittamalla 1-0.

urheilu
Kärppien Libor Sulak (vas.) ja HIFK:n Teemu Tallberg
Kärppien Libor Sulak (vas.) ja HIFK:n Teemu TallbergLehtikuva

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut HIFK otti kauden kolmannen voittonsa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella puolivälieräpaikkansa lunastaneesta Kärpistä.

HIFK:n tehopelaaja oli yllätysnimi, yleensä hyökkäyksen alaketjuissa rikkojana raatava Micke-Max Åsten, joka viimeisteli kaksi maalia.

Ensin mentiin HIFK:n niukassa johdossa, kolmannessa sitten sattui ja tapahtui jopa niin, että viimeisellä minuutilla molemmat viimeistelivät kerran.

– Kohtuullisen hyvin puolustettiin, hyökkäyspelissä on parantamisen varaa, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kiteytti.

Avausmaalin laukoi aloituspisteen kaaren takaa Kärppien Cody Kunykin ja Mika Pyörälän blokkausyrityksestä liikkuvaksi maskiksi muuttuneen näköesteen turvin Teemu Tallberg.

Päätöserässä HIFK:n Micke Åsten vei isoimman huomion kahdella maalillaan.

- Ykkösäijät pelataan paljon pois, niin aika usein taustalta nousee ratkaisija, HIFK:n Pikkarainen kuvasi.

Heljanko nollasi KalPan

ran ykköspelaajat olivat 26 torjunnalla KalPan nollilla pitänyt maalivahti Christian Heljanko ja ottelun ainoan maalin avauserän lopussa tehnyt Lassi Vanhatalo.

– (Maksim) Matushkin kikkaili siinä menemään ja syötti suoraan lapaan. Ei siinä tarvinnut kuin lapaa vähän siirtää, Vanhatalo naurahti.

Tappara-vahti Heljanko pysäytti kaikki 26 KalPa-kutia ja torjui uransa toisen nollapelin pudotuspeleissä. Heljanko pysäytti myös Aapeli Räsäsen huippupaikan sekuntia ennen summeria.

– Sain siinä kiekkoon osuman, mutta Heljangon hanska tai kilpi tuli vielä eteen. Hyvä torjunta hänelle, Räsänen kertasi.

Tappara on nyt voittanut joukkueiden kaikki viisi kuluvan kauden kohtaamista.

– Oltiin tänäänkin pelillisesti edellä, sen nyt näkivät kaikki, jotka jääkiekosta vähän ymmärtävät. Henkisesti ei tarvitse kääntää muuta kuin laittaa kiekkoa reppuun, Räsänen sanoi.

Tappara on nyt voittanut joukkueiden kaikki viisi kuluvan kauden kohtaamista. Tapparan joukkueesta loukkaantuneena sivussa oli kokenut maailmanmestarihyökkääjä Kristian Kuusela.

Lue myös

Sairauslomalta palannut Pelicans-taikuri liikaa TPS:lle – Iikka Kangasniemi hääri Liigan parhaan ylivoimapelin kapelimestarina

Runkosarjavoittaja Lukko selvisi säikähdyksellä Ilveksen loppukiristä – "En tiedä, mitä tapahtui"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat