Lukko voiton päässä välieristä, TPS tasoitti Pelicansia vastaan

Runkosarjavaltias Lukko eteni voiton päähän Liigan välieräpaikasta kaatamalla Ilveksen myös puolivälierien toisessa ottelussa - tällä kertaa 4-1. TPS puolestaan pusersi 2-0-voiton Pelicansista ja tasoitti ottelusarjan 1-1:een.

urheilu
lukko
Elmeri Elo / AOP

Lukko meni Eetu Koivistoisen ylivoimamaalilla sekä Robin Pressin osumalla vajaassa 24 minuutissa 2–0-johtoon ja näytti purjehtivan menojaan. Joona Ikosen kavennus toisen erän puolimaissa toi Ilveksen takaisin voittotaisteluun.

Kolmannen erän alussa Ilveksen Aleksi Elorinteen kaksiminuuttinen korkeasta mailasta maksoi Anrei Hakulisen 3–1-maalin, eikä Ilves enää toipunut tästä, vaikka Lukko tarjoili sille vielä kaksi ylivoimamahdollisuutta. Hakulinen laakaisi Lukon neljännen maalin viimeisellä minuutilla tyhjiin.

Ensimmäisen ottelun tapaan Lukko sai aikaan huomattavasti enemmän laukauksia kohti maalia kuin Ilves. Lukon maalivahti Lassi Lehtinen oli torjunut ensimmäisessä ottelussa vain kymmenen kertaa, ja selvisi tällä kertaa 15 torjunnalla.

– Pelasimme paremman ottelun kuin maanantaina, paransimme huomattavasti. Hyvin tasapainoinen ottelu ja ansaittu voitto. Nyt kerätään niin henkistä kuin fyysistäkin energiaa torstaille. Harjoittelut on harjoiteltu ja keskitytään lataamaan akkuja. Kova peli on varmasti tulossa, kun Ilves taistelee henkensä edestä, Lukon valmentaja Erik Hämäläinen selvitti.

– Parempi voitti. Eetu Mäkiniemi antoi meille mahdollisuuden kilvoitella voitosta, mutta muuten emme ihan pystyneet haastamaan Lukkoa. Erikoistilanteet hävittiin ja heikompia oltiin myös 5-5 pelissä. Torstaiksi on löydettävä jostain energiaa sekä kamppailu- ja luisteluvoimaa, Ilveksen vastuuvalmentaja Jouko Myrrä tiivisti.

Pajuniemi lakaisi tyhjiin ratkaisun

TPS:n 2–0-voitto Pelicansista varmistui vasta pitkään kestäneiden loppuminuuttien jälkeen.

Turussa maalittoman avauserän jälkeen toisen erän kahden ensimmäisen minuutin aikana kumpikin joukkue pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta sekä Pelicansin Iikka Kangasniemi että TPS:n Juuso Pärssinen vetivät vesiperän. Kangasniemen yritys oli lähempänä, mutta veto osui tolppaan.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi lopulta ajassa 26.38, kun Mikael Pyyhtiä vei TPS:n 1–0-johtoon. Lopussa Pelicans haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Hannes Björnisen kaksiminuuttinen ja Filip Chlapikin käytöskymppi veivät lahtelaisten parhaan puhdin. Lauri Pajuniemi teki TPS:n toisen maalin tyhjiin 14 sekuntia ennen loppua.

– Tiukka taisto, jonka pystyimme pitämään hanskassa loppuun asti. Mielestäni jokainen pelaaja paransi peliään avausottelusta, TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen totesi tyytyväisenä.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelän mielestä ottelu osoitti, miten intensiteetti kasvaa pudotuspelien edetessä.

– Hyökkäyspeli ei oikein luonnistanut, emmekä pysyneet toivotulla tavalla TPS:n vauhdissa mukana, Niemelä harmitteli.

Illan muut ottelut HIFK-Kärpät ja Tappara-KalPa ovat alkaneet kello 18.30. HIFK ja Tappara johtavat ottelusarjojaan voitoin 1-0. Välieriin edetään kolmella voitolla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat