Hermeksen sensaatiomaiselle pudotuspelikeväälle ei näy loppua – Ketterä nurin 1. Mestis-finaalissa

Hermes haki Imatralta ensimmäisen kiinnityksen Mestis-finaaleissa. Runkosarjan yhdeksikkö on tekemässä huikeaa kiekkotarinaa Suomen toiseksi korkeimmalla jääkiekkotasolla.

urheilu
Ketterän Arttu Rämö laukoo ja Hermeksen Julius Reini sekä maalivahti Joel Blomqvist puolustushommissa.
Ketterän Arttu Rämö laukoo ja Hermeksen Julius Reini sekä maalivahti Joel Blomqvist puolustushommissa. Lehtikuva

Hermes venyi Mestiksen ensimmäisessä loppuottelussa 3-2-vierasvoittoon suosikki Ketterästä. Mestaruuteen vaaditaan kolme kiinnitystä.

Hermeksen kiekkotarina on enää kruunua vaille. Jere Härkälän valmentama joukkue sijoittui runkosarjassa vasta yhdeksänneksi, mutta pudotuspeleissä se on kukistanut tieltään mm. Mestiksen perussarjan voittaneen Kiekko-Espoon ja toiseksi parhaan Joensuun Kiekko-Pojat. Finaalivastus Ketterä oli runkosarjan kolmanneksi paras.

Ketterä johti ottelua kahden erän jälkeen maalein 2–1, mutta Arttu Rämön ja Niko Ahoniemen osumat eivät riittäneet imatralaisille. Hermeksen loppukirin käynnisti Akseli Karjalainen, joka tasoitti ottelun 2–2:een 49. minuutilla. Voitto-osuman viimeisteli vieraille kolme minuuttia ennen loppua ylivoimalla kuinnostautunut, Hermeksen playoffs-kevään kolmanneksi tehokkain Oskari Uomala.

Santeri Lipiäinen pysäytti kotimiehistölle 26 kiekkoa, kun taas Hermeksessä lainasopimuksella pelaava Kärppien maalivahti Joel Blomqvist huhki 46 torjunnan edestä.

Blomqvist - Pittsburghin viime kesän toisen kierroksen NHL-varaus - on torjunut neljä viimeisintä pudotuspeliottelua hurjilla torjuntaprosenteilla 95,83, 96,55, 94,87 ja 96,30.

Hermeksen tshekki-laituri Zdenek Sedlak, 21, jäi vasta kauden kahdeksannessa pudotuspelissä ensimmäistä kertaa pisteittä, mutta hän johtaa yhä Mestiksen playoffs-pörssiä tehoin 7+5=12.

Kokkolalaisten toiminnanjohtaja, entinen maalivahtisuuruus Juuso Riksman iloitsee seuran hyvistä otteista, mutta ei voi olla samaan aikaan jossittelematta.

– Puhutaan tietysti mestaruudesta, ja jokainen lätkää pelaava haluaa voittaa pokaaleja. Se on tuolle joukkueelle ainutkertainen mahdollisuus, kun joukkue hajoaa taas ensi kaudeksi. On silti sääli, että on tultu tällaiseen tilanteeseen, ettei mestaruuden panoksena ole enää ovi auki SM-liigaan tai edes liigakarsintaan, harmittelee Riksman.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat