Hyppää sisältöön

BBC: Chelsea ja Manchester City vetäytymässä Superliigasta

Jalkapallon Superliigan perustamisesta kerrottiin maanantaina. Uusi liiga on saanut varsin negatiivisen vastaanoton.

Chelsean kannattajat osoittivat mieltään Superliigaa vastaan ennen Brighton-ottelua. Kuva: Getty Images

Kaksitoista merkittävää eurooppalaista jalkapalloseuraa kertoivat maanantaiaamuna sopineensa Euroopan Superliigan perustamisesta. Perustajajäseniin kuuluvat AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ja Tottenham Hotspur.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) kaksi kuudesta englantilaisjoukkueesta ovat nyt vetäytymässä liigasta. BBC kertoo, että Manchester City olisi jo vetäytynyt ja Chelsea olisi vetäytymässä liigasta. Seurat eivät ole kommentoineet asiaa julkisesti.

BBC kertoi, ettei kumpikaan seuroista ollut Superliigan perustamisessa avainasemassa ja olivat viimeismpiä sopimuksen allekirjoittajia. Siitä huolimatta seurojen vetäytyminen liigasta olisi sille suuri takaisku.

Superliiga on saanut varsin negatiivisen vastaanoton. Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ovat tyrmänneet uuden liigan eikä se ole saanut kannatusta faneiltakaan. Noin tuhta Chelsea-fania oli kokoontunut Stamford Bridge -stadionin ympärille osoittamaan mieltä ennen joukkueen Brighton-ottelua ja joukko juhli kuultuaan BBC:n uutisen.

Päivitys kello 21.56: Lisätty tieto, että Manchester City on BBC:n mukaan jo vetäytynyt liigasta.

Lue myös:

.
.