BBC: Chelsea ja Manchester City vetäytymässä Superliigasta

Jalkapallon Superliigan perustamisesta kerrottiin maanantaina. Uusi liiga on saanut varsin negatiivisen vastaanoton.

jalkapallo
Chelsean kannattajia
Chelsean kannattajat osoittivat mieltään Superliigaa vastaan ennen Brighton-ottelua.Getty Images

Kaksitoista merkittävää eurooppalaista jalkapalloseuraa kertoivat maanantaiaamuna sopineensa Euroopan Superliigan perustamisesta. Perustajajäseniin kuuluvat AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ja Tottenham Hotspur.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) kaksi kuudesta englantilaisjoukkueesta ovat nyt vetäytymässä liigasta. BBC kertoo, että Manchester City olisi jo vetäytynyt ja Chelsea olisi vetäytymässä liigasta. Seurat eivät ole kommentoineet asiaa julkisesti.

BBC kertoi, ettei kumpikaan seuroista ollut Superliigan perustamisessa avainasemassa ja olivat viimeismpiä sopimuksen allekirjoittajia. Siitä huolimatta seurojen vetäytyminen liigasta olisi sille suuri takaisku.

Superliiga on saanut varsin negatiivisen vastaanoton. Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ovat tyrmänneet uuden liigan eikä se ole saanut kannatusta faneiltakaan. Noin tuhta Chelsea-fania oli kokoontunut Stamford Bridge -stadionin ympärille osoittamaan mieltä ennen joukkueen Brighton-ottelua ja joukko juhli kuultuaan BBC:n uutisen.

Päivitys kello 21.56: Lisätty tieto, että Manchester City on BBC:n mukaan jo vetäytynyt liigasta.

Lue myös:

AC Milan, Arsenal, Barcelona... – 12 Euroopan suurseuraa on sopinut Euroopan Superliigan perustamisesta

Kommentti: Isot riistävät pieniltä unelmatkin – Superliiga tuhoaisi yhden tärkeimmistä syistä jalkapallon ylivertaisen suosion taustalla

Mikä ihmeen Superliiga? Nämä asiat kohusuunnitelmasta tiedetään – englantilaislegenda raivostui ja vaatii radikaalia rangaistusta Manchester Unitedille ja muille seuroille

Analyysi: Miksi Euroopan mahtiseurat haluavat perustaa uuden liigan? Jalkapallo on huonoa bisnestä, jonka “arvo” on usein tunnepuolella

Jalkapalloprofessori ei usko, että Superliiga toteutuu sellaisenaan, mutta on huolissaan lajin ottamasta suunnasta – "Raha varmasti tärkeämpiä tekijöitä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat