Puolivälierissä nähtiin kaksi jatkoerän trilleriä: Saarinen ratkaisi HIFK:lle, Ruuttu KalPalle

HIFK:lla on Kärpät-sarjassa edessä kolme ottelupalloa välieriin pääsemiseksi. KalPa venyi jatkoerässä 4-3-voittoon ja tasoitti puolivälieräsarjan Tapparaa vastaan.

urheilu
KalPa juhlii.
KalPa juhli.Lehtikuva

HIFK eteni voiton päähän jääkiekon Liigan välieräpaikasta, kun se löi kaukalossaan Kärpät toisessa jatkoerässä 5–4. HIFK ylsi erikoisesti toiseen yhden maalin voittoonsa oululaisista, sillä se menetti 4–1-johtonsa. Ratkaisuosuman iski Jesse Saarinen ylivoimalla reboundista 85. minuutilla.

– Tärkeä paikka ja kun onnistuu, niin tietenkin tuntuu hyvältä, HIFK:n Saarinen kiteytti.

Kotijoukkue viimeisteli pikatahtia kolme osin onnekastakin osumaa Kärppien slovakkivahti Patrik Rybarin taakse jo reilussa 13 minuutissa. Videotarkistetun avausosuman Jere Sallinen ohjasi ilmasta, ja isäntien kolmas poukkosi puolustaja Shaun Heshkan rinnasta suuntaa muuttaen maaliin.

Rybarille ei ehtinyt kertyä ainuttakaan torjuntaa, kun hänen tilalleen vaihdettiin Justus Annunen.

Toisessa erässä nähtiin molemmilta joukkueelta yksi ohjuriosuma. Maanantaisen mittelön tavoin Kärpät kiri kovaa nousten tällä kertaa rinnalle kahdella kolmannen erän maalilla. Tshekit Libor Sulak ja Radek Koblizek viimeistelivät osumat maalivahti Frans Tuohimaan selän taakse.

– Ehkä ei oltu 4-1 parempia, mutta ei myöskään 3-0 huonompia lopussakaan. Viisi vastaan viisi -pelissä olimme vähän parempia, vastaavasti erikoistilanteissa 60 minuuttia olimme perässä, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen puntaroi.

HIFK:lta puuttui pelistä maanantaina polvensa loukannut joukkueen ykköspuolustaja Mikko Kousa, jonka paluuaikataulu on kysymysmerkki.

Ruuttu paikkasi Kilpeläisen seikkailun

KalPa ei ennen tiistaita ollut voittanut Tapparaa kertaakaan tällä kaudella, mutta Tapparan nopeasta avausmaalista välittämättä kuopiolaiset rynnistivät avauserässä 3–1-johtoon. Jarkko Malinen ja Otto Rauhala toivat Tapparan tasoihin kolmannen erän lopussa.

KalPan maalivahdin Eero Kilpeläisen seikkailu oli käydä kuopiolaisille kalliiksi. Hän lähti kaivamaan maalinsa takaverkon päälle jäänyttä kiekkoa reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria, mutta menetti sen Jukka Peltolalle. Tappara-kapteeni toimitti kiekon maalin eteen, josta Rauhala survoi 3-3-tasoituksen.

HIFK:n ja Kärppien ottelun tavoin ratkaisu venyi toiseen jatkoerään. Ottelu näytti kääntyvän siinä jo Tapparalle, kun KalPan Henri Knuutinen sai 5+20 -minuutin pelirangaistuksen. Charles Bertnard otti kuitenkin Tapparalle ison ylivoiman aikana turhanpäiväisen jäähyn hyökkäyspäässä. Vain puoli minuuttia myöhemmin Alexander Ruuttu yllätti tasavajaalla Christian Heljangon ajassa 85.56.

– Pelattiin myös maanantaina hyvä peli, ja parannettiin pieniä asioita siitä. Sillä tämä voitto tuli. Välillä se menee sisään, välillä ei. Laukaus on mun vahvuus, pitää yrittää käyttää sitä, Ruuttu sanoi C Moren haastattelussa.

Puolivälieräsarjat jatkuvat torstaina ja perjantaina Kuopiossa. Oulussa pelataan puolestaan ainakin torstaina.

Lue myös

Lukko voiton päässä välieristä, TPS tasoitti Pelicansia vastaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat