Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naisleijonien pahimmat vastustajat ovat saaneet etumatkaa – karanteenista karanteeniin matkaava Suomen joukkue pääsee harjoittelemaan yhdessä vasta vappuna

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue lähtee Halifaxin MM-kisoihin puolustamaan hopeamitalia.

Naisleijonat
Petra Nieminen
Petra Nieminen nousi kaksi vuotta sitten näkyvään rooliin Espoon kotikisoissa. Nieminen on mukana myös nykyisessä MM-joukkueessa.Tomi Hänninen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue aloittaa torstaina matkansa kohti MM-kisoja ja Kanadan Halifaxia. Oikeastaan varsinainen matka on aloitettu jo huomattavasti aiemmin, koska koronapandemian takia joukkue joutuu käymään läpi melkoisen karanteeniruljanssin jo ennen kuin se pääsee edes ensimmäisiin yhteisiin harjoituksiinsa.

Joukkueen jäsenet ovat olleet ennen lähtöä kuusi päivää koronakaranteenissa ja sinä aikana heille on tehty kolme testiä.

– Viimeisiä testituloksia odotetaan tällä hetkellä, mutta kaikki testitulokset ovat olleet tähän mennessä negatiivisia ja pelaajat ovat olleet terveitä, joukkueen GM Tuula Puputti kertoi Yle Urheilulle puhelimitse keskiviikkona.

Suomen joukkue lentää charter-lennolla Kanadaan yhdessä Japanin, Tanskan ja Venäjän joukkueiden kanssa. Puputin mukaan koronakuri on ollut yhtä tiukka jokaisen maan kohdalla.

Kun joukkueet saapuvat kisakaupunkiin, alkaa uusi karanteeni. Joukkueiden jäsenet viettävät kahdeksan päivän karanteeniajan yhden hengen hotellihuoneissa, eikä huoneista saa poistua. Koronatestejä tehdään niin karanteenissa kuin säännöllisesti kisojen aikana.

– Ruoka tuodaan oven taakse ja fysiikkavalmentaja (Saija Määttä) on laatinut pelaajille ohjelmat, miten he pystyvät pitämään kuntoaan yllä huoneessa. Karanteeni päättyy vappuaattona ja vapunpäivänä on ensimmäiset yhteiset harjoitukset, Puputti kertoi.

Suomen joukkueen matka hotellilta hallille on vain parisataa metriä, mutta ensimmäiset päivät joukkue kulkee tämän matkan bussilla. Toiveissa on, että 7. päivän jälkeen pelaajat voisivat kävellä hallille tai jopa liikkua vapaammin, mutta yhtä lailla joukkueessa on varauduttu siihen, ettei tällä reissulla käydä kisa-alueen ulkopuolella lainkaan. Muihin joukkueisiin ei tule kosketusta kuin kentällä.

Alkusarja toimii harjoituksena

Suomi kohtaa heti MM-kisojen ensimmäisessä ottelussa Kanadan ja toisessa hallitsevan maailmanmestarijoukkueen Yhdysvallat.

Siinä missä Suomi on valmistautunut kisoihin huhtikuun alun kymmenen päivän leirillä ja tämän jälkeen tehnyt pienryhmä- ja omatoimiharjoittelua kontakteja vältellen, ovat molemmat pohjoisamerikkalaisjoukkueet leireilleet yhdessä huomattavasti pidempään.

Yhdysvaltojen joukkue aloitti valmistautumisen kisoihin leirillä Portlandissa, Mainessa, josta se siirtyy linja-autolla kisapaikalle. Kanadan joukkue sen sijaan pitää leiritystään parhaillaan Halifaxissa.

– Pahimmat kilpailijamme ovat päässeet harjoittelemaan jo yhdessä, mutta me ajattelemme tämän niin, että alkusarjan ottelut ovat meille myös harjoituksia. Tämä on ollut hyvin erilaista kuin aikaisemmin MM-kisoihin valmistautuminen, mutta olosuhteisiin nähden kaikki on sujunut hyvin, Puputti vakuutti.

Suomen joukkue on pelannut tällä kaudella harjoitusotteluita ainoastaan poikajoukkueita vastaan. Alun perin joukkueen piti kohdata Kanada paria päivää ennen MM-kisojen alkua, mutta terveysviranomaiset eivät antaneet ottelulle lupaa.

Puputin mukaan tunnelma Suomen joukkueessa on odottava ja innostunut, vaikka se ei olekaan pystynyt viettämään aikaa yhdessä. Pelaajien intoa lisää vielä se, että viime kevään MM-kisat siirrettiin koronapandemian takia tälle keväälle. Edellisissä MM-kisoissa Espoossa Suomi saavutti historiallisesti hopeaa, mutta paljon on ehtinyt tapahtua kahdessa vuodessa.

– Meidän joukkueemme on muuttunut ja mukana on muun muassa kahdeksan ensikertalaista, mutta totta kai lähdemme kisioihin mitali mielessä. Aina kun suomalainen jääkiekkojoukkue lähtee arvokisaturnaukseen, niin mitali on tavoitteena, Puputti totesi.

Lue myös:

Naisleijonien päävalmentaja vaikuttui MM-joukkueen 15-vuotiaasta kuopuksesta jo toissa vuonna: "Sannilla on ihan järjettömän huikea potentiaali"

Tukalaan tilanteeseen joutunut Susanna Tapani pääsi kovaan treeniseuraan – kyykytti NHL-pelaajaa ja voitti kaksinkamppailussa 118-kiloisen Jonne Virtasen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat