Suora

  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

Konsta Kurikan baseball-haaveille vauhtia – debytoi Saksan puoliammattilaissarjassa

Superpesis-joukkue Sotkamon Jymyn Konsta Kurikka, 20, pääsi irti Saksan Bundesliigassa.

baseball
Konsta Kurikka
Konsta Kurikka osallistui viime viikonloppuna baseball-otteluun Saksan Bundesliigassa. Susanne Liedtke

Konsta Kurikka sai ensimmäisenä Superpesiksen pelaajana tuntumaa baseballin puoliammattilaissarjaan, kun hän kokeili taitojaan Saksan Bundesliigassa. Pesäpallon pääsarjassa Kurikka edustaa Sotkamon Jymyä, viime kauden mestarijoukkuetta.

Kurikka, 20, haaveilee urasta baseballin syöttäjänä. New York Yankeesin Euroopan kykyjenetsijä Troy Williams järjesti hänelle viikon matkan Saksaan, jossa Kurikka pelasi viikonloppuna hallitsevan mestarijoukkueen Heidenheim Heideköpfen riveissä yhdessä ottelussa.

Kurikka syötti kolmea lyöjää vastaan, poltti heistä yhden kolmella suoralla syötöllä, antoi yhden lyönnin ja yhden vapaataipaleen. Heidenheim voitti ottelun lukemin 10–4.

– Nyt on tärkeä löytää hänelle oikeanlainen seura ensi kaudeksi, jotta hän pääsee todella sisälle baseballiin, Williams kommentoi Baseball- ja softball-liiton tiedotteessa.

Kurikka on yksi Suomen kovakätisimpiä pesäpalloilijoita. Hän säväytti urheiluväkeä viime kesänä heittämällä pesäpalloa tutkaan 159 kilometrin tuntivauhdilla. Kurikasta kiinnostuttiin tuolloin myös baseballpiireissä ja se sai juvalaislähtöisen nuorukaisen haaveilemaan urasta lajin parissa.

– Se oli aluksi vain minun ja kaverini hauska heitto, mutta kun sitä ruvettiin tosissaan miettimään, tajuttiin, että sehän voi oikeasti toimiakin, Kurikka kertoi viime maaliskuussa Yle Urheilulle.

– Heittäminen on ollut itselleni intohimo. Olisi hienoa, jos pääsisin tekemään tätä työkseni ja voisin mitata itsestäni kaiken irti.

Lue myös:

Miljardiseura New York Yankeesin kykyjenetsijä kertoo, miksi uskoo Konsta Kurikkaan, 20, vaikkei tämä ole pelannut yhtään baseballottelua – "En tuhlaisi muuten aikaani"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat