Suora

  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

Hallitus esitti liikunnalle 18,5 miljoonan euron tukipakettia – puolet potista liikunta- ja urheiluseuroille

Hallitus on sopinut kulttuuri- ja tapahtuma-alan sekä liikunnan ylimääräisestä lisätalousarviosta.

urheilu
Kuvituskuva
Rex Features

Hallitus on linjannut 231 miljoonan euron tukipaketista kulttuurille, taiteelle, liikunnalle ja tapahtuma-alalle, valtioneuvoston kanslia kertoo.

Liikunnan toimialalle hallitus on esittämässä 18,5 miljoonan euron määrärahaa. Siitä puolet jaettaisiin liikunta- ja urheiluseuroille sekä loput liikuntajärjestöille ja esimerkiksi tappioita kärsineille tapahtumille.

Paketti sisältyy toiseen lisäbudjettiin, joka annetaan eduskunnan käsiteltäväksi ensi viikolla. Paketista 85 miljoonaa euroa suunnataan tapahtuma-alalle tapahtumatakuun muodossa. Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee parhaillaan hallituksen esitystä tapahtumatakuusta.

Takuu koskisi kesäkuun alusta joulukuun loppuun peruttuja tilaisuuksia. Jos tapahtuma peruttaisiin tai sen laajuutta rajoitettaisiin lain tai viranomaisen määräyksestä, korvausta maksettaisiin toteutuneista kustannuksista 85 prosenttia.

Kulttuuriin ja taiteeseen tukipaketista suunnattaisiin runsaat 127 miljoonaa euroa, joka koostuu erilaisista apurahoista ja avustuksista. Noin puolet tuesta jakaisi Taiteen edistämiskeskus Taike alan ammattilaisille apurahoina sekä toiminimille ja yksinyrittäjille avustuksina.

Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö voisi jakaa tukea vapaan kentän yhteisöille eri taiteenaloilla sekä taidelaitoksille ja valtionosuutta saaville teattereille, orkestereille ja museoille. Lisäksi ministeriö myöntäisi rahaa kulttuuritapahtumille ja festivaaleille, kesäteattereille ja uskonnollisille kesätapahtumille, jos ne järjestetään yleishyödyllisenä toimintana tai liikevaihdoltaan alle 150 000 euron suuruisen osakeyhtiön kautta.

21.4.2021 klo 19:00 Tarkennettu otsikkoa ja korjattu tarkempi summa tukipaketista.

Lue myös:

Suomalaisen urheilun rahoitus saattaa kokea suuren mullistuksen – romahtaneiden veikkausvarojen tilalle tulossa uusi malli

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat