Hyppää sisältöön

Naisten jääkiekon MM-kilpailut peruttiin yllättäen – "Tikkarit vedettiin yhtäkkiä suusta, sydäntä särkee"

Naisten jääkiekon MM-kilpailuja ei pelata tänä vuonna toukokuussa Kanadassa. Asian vahvisti IIHF keskiviikkona.

Kuva: Emil Hansson/AOP

Naisten jääkiekon MM-kilpailuja ei pelata hankalan koronatilanteen takia toukokuussa Kanadassa.

Turnaus oli määrä pelata 6–16. toukokuuta. Nova Scotian provinssin päättäjät arvioivat, että alueen koronatilanne on tällä hetkellä liian huono tapahtuman järjestämiseksi.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen piti lähteä huomenna torstaina kohti MM-kisoja ja Kanadan Halifaxia.

– Olen erittäin yllättynyt ja pettynyt. Tunnelma on tietysti apea. Matkalaukut oli juuri vedetty kiinni ja koneen piti nousta huomenna Helsingistä. Kovin paikka tämä on kahdeksalle ensikertalaiselle, jotka olivat matkalla kohti unelmaa. Nyt tikkarit vedettiin suusta yhtäkkiä. Sydäntä särkee, kuvaa harmistunut Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen.

IIHF vahvisti (siirryt toiseen palveluun), ettei kisoja pelata toukokuussa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoo kuitenkin, että se yrittää järjestää naisten MM-turnauksen vielä tämän kesän aikana. Vielä ei tiedetä kuitenkaan kisäpaikkaa eikä ajankohtaa. Kanadan jääkiekkoliitto on edelleen halukas järjestämään turnauksen tänä vuonna.

Valmentaja Mustonen ei usko tässä vaiheessa, että turnaus järjestetään tänä kesänä. Myös viimevuotiset naisten MM-kisat peruuntuivat koronaviruspandemian takia.