Hyppää sisältöön

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Kauhajoen Karhu Basket kavensi Salon Vilppaan johdon Korisliigan finaaleissa 1–2:een keskiviikkona.

Salon Vilppaan Teemu Rannikko (vas.) ja Kauhajoen Karhu Basketin Collin Malcolm Kuva: Lehtikuva

Kotikentällään pelannut Karhu Basket nosti vaihdetta aiemmista otteluista, minkä ansiosta isännät lähettivät Salon Vilppaan kotimatkalle tappio kainalossa ja jäivät itse juhlimaan 83–71-otteluvoittoa.

Kauhajoen sentteri Osasumwen Osaghae Jr. teki erinomaista työtä vastatessaan samalla mitalla aiemmissa otteluissa korin alla tuhojaan tehneelle Vilppaan Jeremiah Woodille. Vitospaikan väännössä Osaghae keräsi henkilökohtaisiksi luvuikseen 14 pistettä ja kymmenen levypalloa, ja Wood pääsi 16 pisteeseen ja 12 levypalloon asti, vaikka joutuikin joukkueineen maistamaan tappiota.

Voittajajoukkue joutui pelaamaan kokonaan ilman pistetykkiään Okko Järveä mutta vastasi vajeeseen niin kovalla puolustuksella, että Vilpas jäi toisella neljänneksellä kokonaan ilman pelitilannekoreja. Illan parhaiksi pistemiehiksi Kauhajoen riveissä osoittautuivat Anthony Hilliard ja Collin Malcolm - kumpikin 19 pisteellä.

– Kyse oli puhtaasti energiasta. Tässä joukkueessa jokainen nousee tarvittaessa tilanteen tasalle. Monta pelaajaamme pystyi täyttämään niitä aukkoja, jotka Okon ja TJ Holyfieldin puuttuminen meille aiheutti, Malcolm kommentoi Ruudun haastattelussa.

Vilppaan kovin korintekijä ottelussa oli tarkka-ampuja Mikko Koivisto. Hän osui pelkästään ensimmäisellä jaksolla kaaren takaa viisi kertaa ja ottelussa yhteensä seitsemän. Hänelle merkittiin 21 pistettä. Sen sijaan salolasten takamieskaksikko Teemu Rannikko ja Aatu Kivimäki jäivät vain kahteen ja koilmeen pisteseen.

Salon Vilppaan ja Kauhajoen väliset finaalit jatkuvat perjantaina 23. huhtikuuta.

.
.