Hyppää sisältöön

Naisleijonien ensikertalainen Matilda Nilsson – "Täällä minä katson matkatavaroitani ja toivon, että kyseessä olisi vain painajaisuni"

Korona-aikakauden toinen iso pettymys sai Naisleijonien ensikertalaisen, KalPan Matilda Nilssonin mielen sysimustaksi keskiviikkoiltana.

Matilda Nilsson Kuva: Tomi Hänninen

Yle Sporten soitti Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueeseen valitulle Matilda Nilssonille Kanadan MM-kisojen peruuntumisesta. MM-debytantti alkoi itkeä vastattuaan puhelimeen.

– Täällä minä seison ja katson matkatavaroitani toivoen, että kysessä olisi vain painajaisuni.

Toisen kerran peräkkäin Nilssonin unelma lähti jalkojen alta. Tällä kertaa vielä dramaattisesti, kun Suomen charterlennon piti lähteä huomenna Helsingistä Halifaxiin.

– Minulla ei löydy nyt oikein edes sanoja. Pakkasin juuri viimeisiä tavaroitani ja sitten minulle kerrotaan, ettei turnausta pelatakaan, 24-vuotias Nilsson päivittelee.

Nilssonin oli määrä tehdä MM-debyytti jo viime vuonna, mutta silloinkin koronapandemia esti tapahtuman järjestämisen.

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n mukaan naisten MM-jääkiekolle etsitään jo uutta päivämäärää - ja jo tulevaksi kesäksi. Nilsson todella toivoo, ettei joutuisi pettymään kolmatta kertaa lyhyessä ajassa.

– Jos pääsisimme pelaamaan MM-kisoja jo parin kuukauden päästä, olisi ainakin jotain mitä odottaa. Sitten ei tarvitsisi odottaa toista kokonaista vuotta - olympialaisia, pohtii Nilsson.

Naisten päävalmentaja Pasi Mustonen on IIHF:n kesän suunnitelmien suhteen kuitenkin skeptinen. Maajoukkueiden koronatestaamiset ja muut varotoimet tuovat ylimääräisiä kustannuksia tapahtumalle, eikä Mustonen usko, että kaikki kiekkomaat ovat enää halukkaita uuteen yritykseen epävarmuuden aikakaudella.

– Mikä takaa sen, että voimme järjestää edes kesällä MM-turnauksen, Mustonen heittää aiheellisen kysymyksen ilmoille.

Lue myös