Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Miesten EM-jalkapallossa ensimmäistä kertaa naistuomari

Euroopan jalkapalloliitto Uefa julkisti keskiviikkona erotuomarit kesän miesten EM-lopputurnaukseen, ja ranskalainen Stephanie Frappart tekee kisoissa historiaa.

urheilu
Hollannin Georginio Wijnaldum oli ainakin innoissaan, kun Stephanie Frappart jakoi tuomioita MM-karsintaottelussa Latviaa vastaan.
Hollannin Georginio Wijnaldum oli ainakin innoissaan, kun Stephanie Frappart jakoi tuomioita MM-karsintaottelussa Latviaa vastaan 27. maaliskuuta 2021. Getty Images

Neljännen erotuomarin tehtäviä hoitava Stephanie Frappart on ensimmäinen naistuomari miesten EM-kisoissa.

Frappart, 37, on jo aiemmin raivannut tietä naistuomareille. Hän on ensimmäinen Ranskan miesten pääsarjan Ligue 1:n ottelussa tuominnut nainen, ja hän on ollut tuomarina myös miesten Mestarien liigassa sekä Euroopan Super-cupissa.

Kisoissa on 18 päätuomaria, ja jokaisen ryhmään kuuluu kaksi avustavaa erotuomaria, neljäs tuomari, vara-avustava tuomari stadionilla sekä neljän videotuomarin ryhmä.

Suomi pelaa kisoissa ensimmäistä kertaa miesten EM-lopputurnauksessa. Suomi pelaa alkulohkossa Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan sekä Pietarissa Venäjää ja Belgiaa vastaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat