Hyppää sisältöön

MTV: Tokioon valitut purjehtijat vetosivat Olympiakomiteaan, että Katiska-vyyhdissä tuomittu Janne Järvinen pitäisi valita olympialaisiin

Nacra 17 -luokan purjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen olivat MTV:n mukaan sitä mieltä, että Tokion olympiapaikka kuuluu Janne Järviselle.

Kurtbay ja Järvinen toivat Suomelle maapaikan nacra 17 -luokassa, jonka olympiakarsinta järjestettiin Lanzarotella. Kuva: Lehtikuva

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen olivat MTV:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan lähettäneet Olympiakomitealle kirjeen, jossa he vetosivat komiteaa valitsemaan Janne Järvisen olympialaisiin. MTV:n (siirryt toiseen palveluun) haltuunsa saamassa kirjeessä Kurtbay ja Keskinen kirjoittavat, että heidän mielestään "ei olisi oikein olla valitsematta" Järvistä olympiajoukkueeseen". MTV:n uutisessa ei kerrota, milloin Kurtbayn ja Keskisen kirje on lähetetty Olympiakomitealle.

Kurtbay ja Järvinen saavuttivat Suomelle aiemmin keväällä olympiapaikan purjehduksen Nacra 17 -luokassa. Olympialaisiin lähetettävistä urheilijoista nousi kuitenkin kohu, sillä Järvinen tuomittiin 8. huhtikuuta Helsingin käräjäoikeudessa kahden ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Tuomio liittyy Katiska-huumejuttuun. Järvinen on päättänyt valittaa hovioikeuteen, joten tuomio ei ole lainvoimainen.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen mukaan käräjäoikeuden antama tuomio ei ratkaissut Järvisen jäämistä rannalle Tokion olympialaisista.

Lehtimäen mukaan vertailu Keskisen, 21, ja Järvisen, 45, välillä oli tasaista. Vaakakupissa painoivat vuosien 2018-2020 arvokilpailut, olympiakarsintakilpailut, maailmancup ja olympialaisten esikisa.

Järvinen on ilmoittanut aiemmin MTV:lle aikovansa valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan, mikäli häntä ei valita olympiajoukkueeseen.

Lue myös: