Suora

  • Uinnin EM alkuerät
  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

MTV: Tokioon valitut purjehtijat vetosivat Olympiakomiteaan, että Katiska-vyyhdissä tuomittu Janne Järvinen pitäisi valita olympialaisiin

Nacra 17 -luokan purjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen olivat MTV:n mukaan sitä mieltä, että Tokion olympiapaikka kuuluu Janne Järviselle.

olympialaiset
Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat varmistaneet Suomelle neljännen purjehduksen maapaikan Tokion kesäolympialaisiin. Kurtbay ja Järvinen toivat Suomelle maapaikan nacra 17 -luokassa, jonka olympiakarsinta järjestettiin Lanzarotella. Päiväämätön arkistokuva.
Kurtbay ja Järvinen toivat Suomelle maapaikan nacra 17 -luokassa, jonka olympiakarsinta järjestettiin Lanzarotella.Lehtikuva

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen olivat MTV:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan lähettäneet Olympiakomitealle kirjeen, jossa he vetosivat komiteaa valitsemaan Janne Järvisen olympialaisiin. MTV:n (siirryt toiseen palveluun) haltuunsa saamassa kirjeessä Kurtbay ja Keskinen kirjoittavat, että heidän mielestään "ei olisi oikein olla valitsematta" Järvistä olympiajoukkueeseen". MTV:n uutisessa ei kerrota, milloin Kurtbayn ja Keskisen kirje on lähetetty Olympiakomitealle.

Kurtbay ja Järvinen saavuttivat Suomelle aiemmin keväällä olympiapaikan purjehduksen Nacra 17 -luokassa. Olympialaisiin lähetettävistä urheilijoista nousi kuitenkin kohu, sillä Järvinen tuomittiin 8. huhtikuuta Helsingin käräjäoikeudessa kahden ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Tuomio liittyy Katiska-huumejuttuun. Järvinen on päättänyt valittaa hovioikeuteen, joten tuomio ei ole lainvoimainen.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen mukaan käräjäoikeuden antama tuomio ei ratkaissut Järvisen jäämistä rannalle Tokion olympialaisista.

Lehtimäen mukaan vertailu Keskisen, 21, ja Järvisen, 45, välillä oli tasaista. Vaakakupissa painoivat vuosien 2018-2020 arvokilpailut, olympiakarsintakilpailut, maailmancup ja olympialaisten esikisa.

Järvinen on ilmoittanut aiemmin MTV:lle aikovansa valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan, mikäli häntä ei valita olympiajoukkueeseen.

Lue myös:

Olympiakomitea päätti: Vankeustuomion saanut kilpapurjehtija Janne Järvinen ei edusta Suomea Tokion olympialaisissa

Tämä on urheilullinen peruste, jolla vankeustuomion saanut Janne Järvinen putosi olympiajoukkueesta – Olympiakomitean mukaan tuomio ei vaikuttanut päätökseen

Urheiluoikeuden asiantuntija arvioi Olympiakomitean päätöstä ja Järvisen mahdollista valitusta oikeusturvalautakuntaan: "Tilanne ei välttämättä olekaan niin selvä"

Lajiliitto seisoo Olympiakomitean valinnan takana ja selvittää, voiko kisoihin valittu kaksikko kilpailla Tokiossa Janne Järvisen veneellä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat