Suora

  • Uinnin EM alkuerät
  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Naisleijonien tähtihyökkääjä purkaa jälleen pettyneenä MM-kisamatkalaukkunsa, mutta on valmis jäälle kesällä: "Ei ole väliä, milloin pelataan"

Pelaajat ovat Susanna Tapanin mukaan valmiita pelaamaan MM-jääkiekkoa elokuussa.

Naisleijonat
Susanna Tapani
Susanna Tapani on Naisleijonien kantavia voimia. Tomi Hänninen

Keskiviikkoiltana jääkiekosta tuli yllätysuutinen, kun kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti, että naisten MM-kisat Kanadassa on peruttu toukokuulta koronapandemian vuoksi.

Paikalliset viranomaiset peruivat kisat vain päivää ennen kuin Suomen joukkueen piti matkustaa kisapaikalle. Turnaus piti pelata 6.–16. toukokuuta.

– Tämä tieto tuli ihan puskista. Aika myöhään tämä tuli, kun meidän piti lentää kisoihin torstaina. Nyt oltiin jo lähtökuopissa. En osannut tässä kohtaa enää odottaa tällaista. Aika tyhjä fiilis on. Nyt odottelemme, mitä tapahtuu seuraavaksi. Ei auta muu kuin purkaa matkalaukut, Naisleijonien tähtihyökkääjä Susanna Tapani kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse keskiviikkoiltana.

Suomen joukkue piti palaverin, kun tieto kisojen peruutuksesta tuli. Myös viimevuotiset naisten MM-kisat peruuntuivat koronaviruspandemian takia.

– Kyllä tämä oli isompi pettymys kuin viime vuonna, sillä olimme jo ihan lähtökuopissa. Tunnelma oli todella pettynyt. Ainahan näitä kisoja odottaa. Siellä oli paljon pelaajia, joille kisat olisivat olleet ensimmäiset, yritimme kovasti tsempata heitä. Ensimmäisiä MM-kisoja odottaa aina eri tavalla. Moni joutui pettymään jo viime keväänä ja nyt kävi uudelleen näin, Tapani harmitteli.

"Miksi kisoja ei voitu siirtää muualle?"

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat ollaan järjestämässä Yhdysvalloissa. Pikkuleijonien MM-joukkue on jo matkannut rapakon taakse kisoja varten. Tapani ihmetteli, miksi kisoja ei voitu siirtää USA:han.

– En tiedä, mikä koronatilanne on Yhdysvalloissa. Sellainen ajatus tuosta tuli, että olisiko kisat voitu järjestää jossain muualla tai Yhdysvaltojen puolella? En osaa sanoa tarkemmin asiasta mitään, kun en tiedä, mikä ero koronatilanteessa on Yhdysvaltojen ja Kanadan välillä.

Susanna Tapani
Susanna Tapani on valmis pelaamaan MM-kiekkoa elokuussa. Tomi Hänninen

Kansainvälinen jääkiekkoliitto etsii nyt naisille uutta kisapaikkaa ja -ajankohtaa kesäksi.

– Ei tässä auta kuin odotella lisätietoa aiheesta. Kuulin sellaista, että kisat pelattaisiin ehkä elokuussa. Se olisi outo tilanne, sillä kesällä ei yleensä pelata mitään. Ehkä tuo ajankohta on kisoille ainut mahdollisuus. Pelaajan näkökulmasta olisi hyvä, jos kisat pystyttäisiin pelaamaan jossain vaiheessa. Minulle ei henkilökohtaisesti ole väliä, milloin kisat pelataan, Tapani linjasi.

Jos kisat järjestetään elokuussa, pitää pelaajien päästä kesällä harjoittelemaan jäällä.

– Olen ollut viimeiset kaksi kesää jäällä, joten ei tuo mikään mahdottomuus ole. Harjoituspelejä ja leiritystä pitää kyllä olla ennen kisoja.

– Pelataan mieluummin kesän lopussa, kuin jätetään kokonaan pelaamatta. Tässä on ollut jo aika pitkä tauko kisoista. Toivottavasti pääsemme edes jossain kohtaa pelaamaan. Katsotaan nyt, mitä päätetään.

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen ei usko tässä vaiheessa, että turnaus järjestetään tänä kesänä. Tapanin mukaan pelaajille MM-turnauksen järjestäminen elokuussa ei olisi mikään ongelma.

– Totta kai siinä on mahdollisuus olla täydessä iskussa elokuussa. Jos tässä pitää nyt ylimenokauden, siinä on kuitenkin pari kuukautta aikaa valmistautua.

– Tässä taisi nyt alkaa kesäloma, Tapani päätti ja lähti purkamaan matkalaukkujansa.

Lue myös:

Naisten jääkiekon MM-kilpailut peruttiin yllättäen – "Tikkarit vedettiin yhtäkkiä suusta, sydäntä särkee"

Kalervo Kummola yllättyi täysin MM-kisauutisesta – jyrähti Kanadan provinssin viranomaisille: "Tämä on aivan uskomatonta ja ennenkuulumatonta"

Naisleijonien ensikertalainen Matilda Nilsson – "Täällä minä katson matkatavaroitani ja toivon, että kyseessä olisi vain painajaisuni"

Tukalaan tilanteeseen joutunut Susanna Tapani pääsi kovaan treeniseuraan – kyykytti NHL-pelaajaa ja voitti kaksinkamppailussa 118-kiloisen Jonne Virtasen

Naisleijonien tähti voisi saada rahaa pelaamisesta, mutta Susanna Tapani pysyy poikkeuksellisessa ratkaisussaan ja vastaa viikoittaisiin sopimustarjouksiin: "Nej, tack"

Naisleijonien tähti pääsi tukieurojen avulla samalle harjoitusleirille vapaaottelijoiden ja NHL-tähden kanssa – ja nyt korko kasvaa hurjasti Saku Koivun ja Petteri Nummelinin silmien alla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat