Suora

  • Uinnin EM alkuerät
  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Bottas kommentoi Imolan tapahtumia: "Herrasmiessopimusta ei rikottu"

Valtteri Bottas ja George Russell törmäilivät Imolan F1-osakilpailussa.

Formula 1
Valtteri Bottas ajaa Imolan radalla.
Bryn Lennon/Getty Images

Formula ykkösten toisessa gp-kilpailussa Imolassa kohautti Mercedeksen Valtteri Bottaksen ja Williamsin George Russellin kolari, joka päätti kummankin kilpailun. Kumpikin syytteli tapahtuneesta toista, ja Russellin mukaan Bottas syyllistyi rikkomaan F1:n "herrasmiessopimusta".

– Meillä on herrasmiessopimus siitä, että kun nopeampi auto lähestyy DRS:n kanssa, et heiluta rattia viimeisellä mahdollisella hetkellä, Russell totesi käärmeissään.

– Se on pienen pieni liike, mutta kun liikut 220 mailin tuntinopeudella (noin 350 kilometriä tunnissa) ja menet 30 mailia tunnissa (50 kilometriä tunnissa) nopeammin kuin edellä oleva, silloin se on valtava liike.

Russell on jälkikäteen pyydellyt anteeksi Bottakselta ja ottanut vastuuta törmäyksestä, joka sai Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolffin toteamaan Russellilla "olevan paljon opittavaa". Autosport-sivusto puolestaan kysyi Bottakselta, rikkoiko tämä tuota herrasmiessopimusta.

– En, en näe tapahtunutta lainkaan tuolla lailla. En tehnyt mitään äkkinäisiä liikkeitä. Jätin tilaa. Osaltani homma meni ihan puhtaasti. Totta kai puolustin paikkaa, en tee tilaa. Mutta aina kun kilpailen, kunnioitan toisia. Joten näen tapahtuneen eri lailla kuin hän.

Tapausta tutkinut tuomaristo totesi, ettei Bottas muuttanut ajolinjaansa. Tapahtunut luokiteltiin "kisatilanteeksi".

Bottas mainitsi Autosportin mukaan, että olisi voinut olla "paljon aggressiivisempi" puolustaessaan paikkaansa. Russellin olisi puolestaan pitänyt tajuta, että radan ulkoreunalla riitti vielä kosteutta.

– Olimme ajaneet siitä kierros kierroksen jälkeen. Minäkin tiesin sen, eikä tuollaiseen paikkaan ole syytä mennä slikseillä. Mutta sinne hän meni. Se oli hänen valintansa, minä tein työtäni puolustaessani, enkä aio siirtyä vain antaakseni hänelle kuivan ajopinnan. Sellaista se on, Bottas päätti.

Lue myös:

Bottasta Imolan kolarista haukkunut F1-lupaus nöyrtyi yön yli nukuttuaan – "Pyydän anteeksi Valtterilta"

Wolff tuomitsi lupauksensa ohitusyrityksen, joka päätti Bottaksen kisan – lyttäsi Russellin kovat vihjailut suomalaisen toiminnasta

Bottas ja Russell syyttävät toisiaan vaarallisesta kolarista – asiantuntija tekee selkoa tilanteesta ja selittää lupauksen kiivasta reaktiota

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat